Alexa Chung tippjei, hogy trendi legyen!

A brit modell-műsorvezető és sokak abszolút stílusikonja, Alexa Chung végre lerántja a leplet stílustitkairól és 5 tippel örvendeztet meg, hogy végre kialakíthassuk saját übermenő stílusunk – írja a telegraph.co.uk. Hát akkor nézzük a tippeket!

Alapozzon egy jó frizurára!

Chung szerint egy gyors vizit a fodrászhoz alapjában véve megváltoztathatja az egész stílusképünket. "Kiskoromban direkt szőkére festettem a hajam, hogy hasonlítson Kurt Cobainéhez, de szerencsére ebből már kinőttem. Mostanában már csak az eredeti hajszínemhez nagyon hasonló, kissé fényesebb és intenzívebb árnyalattal festetek, vágás tekintetében pedig kizárólag a hatvanas évek sikkjét követem."

A modell azt ajánlja, hogy változtassunk a hajunkon akkor is, ha tíz éve ugyanolyan a fazonja és a színe, hiszen ezzel alapjában véve feldobjuk és megújítjuk kialakult egyéniségünket, arról nem is beszélve, hogy ruháink is teljesen új értelmezést kapnak. Legyen mersze kísérletezgetni, de mindenképpen egyeztessen előtte fodrásszal: könnyen lehet, hogy amit otthon kitalálunk elméletben tökéletesen működik, míg a gyakorlatban kész katasztrófa.

Váltson perspektívát!

A brit modell szerint nem érdemes teljesen kipucolni a gardróbunkat majd szezonról-szezonra az alapoktól kezdve újra felépíteni. "Fektessen be havonta egy különleges darabba és igazítsa ahhoz ruhatára további részét. Egy új zsákmány könnyedén felnyithatja a szemét eddig még felfedezetlen perspektívákra." Akármilyen hihetetlen, néhanap még bizony Chung is kifogy az inspirációkból, de természetesen erre is van a megoldás.

"Szeretek turkálókba járni és hangsúlyosabb cipőkre, nyakláncokra vadászni, amikkel teljesen más formában dobhatom fel egy már korábban esetleg viselt szettemet. De a barátaim gardróbjában is imádok kutakodni, bár az ízlésünk hasonló, egy-két darab mégis teljesen új szemléletmódot tükröz."

Alexa Chung ballonkabátban, rövid selyemruhában és feltűnő cipőben a Burberry bemutatóján.
Alexa Chung ballonkabátban, rövid selyemruhában és feltűnő cipőben a Burberry bemutatóján.

Spékelje meg a szetteket!

Ha megtalálta azt a szerelést, amiben a lehető legjobban és legcsinosabban érzi magát, ne tespedjen el: a modell szerint nem ajánlatos mindig ugyanúgy hordani az egymáshoz passzoló darabokat: csempésszünk egy kis változatosságot a szerelésünkbe, így garantáltan nem fogunk egyhamar ráunni. "Sosem viselek egy darabot sem ugyanolyan módon, ahogy azt egy korábbi összeállításban tettem, igyekszem valamivel mindig megspékelni a szetteket. Már az is sokat tud dobni, ha egy felső elejét beletűrjük egy picit a nadrágba, hátul meg hagyjuk lógni." Chung ugyanakkor fontosnak találja, hogy a kísérletezgetések előtt mindenki megtalálja azokat az alapdarabokat is, amik nélkül nem lehet teljes a gardrób, mint például a kis fekete, egy jó szabású farmer, egy ballonkabát és egy jó fehér blúz vagy póló. "Amint megtalálta az önnek jól álló alapdarabokat, már kezdheti is a kísérletezgetést" – tanácsolja a modell.

Trend a lelke mindennek?

Az egy dolog, hogy mit gondolnak ki a tervezők a következő szezonra, ettől még nem biztos, hogy rajtunk jól fog állni. Nem arra kell törekedni, hogy trendik legyünk, hanem hogy trendik és csinosak legyünk egyszerre. Nincs annál szomorúbb látvány, mikor valaki magára erőlteti az aktuális szezon darabjait, de egész álló nap feszeng bennük és alig várja, hogy megszabaduljon tőlük.
"Nem attól lesz valaki stílusos, hogy a trendek szerint öltözködik, arról nem is beszélve, hogy meg kell emésztenünk a tervezők újabb és újabb ötleteit. Nekem például négy hónap kellett ahhoz, hogy beleszeressek Cristopher Kane kollekciójába. Időt kell adnunk magunknak, hogy megértsük az új ötleteket, ennyi az egész" – javasolja igen bölcsen Chung.

Vásároljon egyedül!

A brit celebritás szerint nincs jobb dolog, mint egyedül vásárolni, hiszen akkor nem kell másoknak tanácsokat osztogatni és tíz másodpercenként megállni a cipős pultnál, mikor az egyáltalán nem is érdekel minket. "Sokkal egyszerűbb egy picit önzőnek lenni és egyedül vásárolni indulni, hiszen így csak arra kell koncentrálnunk, ami nekünk tetszik."

Természetesen nem kell egyetértenie a modell minden támpontjával, ha megerősítésre van szüksége a vásárlás során, továbbra is nyugodtan menjen többedmagával vásárolni, Chung kisasszony valószínűleg nem fog tudomást szerezni a dologról. A többi tanácsból viszont szemezgessen kedvére. Mit gondol, hasznosak voltak és bele fogja tudni építeni őket mindennapjaiba?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek