no

Mindenki kedvenc retrodesszertje: a citromhab

A 80-as évekből  sok minden nem hiányzik: hogy sorba kellett állni a banánért, hogy Barbie-babát és Legót akkor kaptunk, ha kiküldetésből hazafele Apu bejutott a dollárboltba, hogy Kevin Costner volt az ügyeletes szépfiú és ráadásul farkasokkal táncolt, vagy, hogy egyáltalán létezett a New Kids on The Block.

Van néhány dolog viszont, ami határozottan hiányzik. A boltok polcairól például a Mókus csoki és a joghurthab megosztott első helyen áll a nosztalgialistán és az így keletkezett űrt még a legújabb csodacsokik és spéci joghurtok sem tudják betölteni.

citromhab

A Mókus csoki reprodukálására azóta sem sikerült rájönnünk, de azt már sikerült kitalálnunk, hogy lehet a legjobb bolti joghurthab-utánzatot elkészíteni. Mivel a citromos volt az abszolút kedvenc, így azt próbáltuk újrateremteni, és boldogságunk azóta is töretlen. Ráadásul kb. 10 perc alatt kész is.

Hozzávaló 6 kispohárhoz:

200 ml tejszín
200 g natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
3 ek méz vagy porcukor

A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot, a citromhéjat és a mézet  egy másik tálba mérjük elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabot, óvatosan összekeverjük és kis poharakba adagoljuk, 2-3 órára hűtőbe tesszük tálalás előtt.

Elkészíthető mindez habszifonban is, nálunk ez a mennyiség 2 patronnal lett jó habos.

Egy falatnyi nyolcvanas évek
Egy falatnyi nyolcvanas évek

Ha tehát a régi ízeket szeretnénk felidézni, akkor érdemes így, magában kanalazni a habot. Ha ezen túlvagyunk és leszállnánk a nosztalgiavonatról, akkor lehet olvasztott és/vagy apróra vágott csokival is fokozni, de rétegezhetjük limoncelloval meglocsolt piskótadarabokkal is. A legjobb viszont tortatöltelékként. Például málnás, citromos, csokis tortába, vagy citromhabos brownie-ba.

Doctor Pepper

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra