Cavalli az új Lagerfeld?

A tavalyi év igencsak bővelkedett Lagerfeld-beszólásokkal, 2013 azonban hozhat még meglepetéseket, és nem is csak a Chanel kreatív igazgatójától: úgy néz ki, hogy Roberto Cavalli Lagerfeld helyére pályázik, mivel a Harper's Bazaar-ban csak úgy sziporkázott, amikor egy átlagos napjáról számolt be az olvasóknak. A vicces baszólások előtt azonban bemutatjuk a tervezőt, hogy tudjuk, kin röhögünk olyan jól. A folytatásban persze a Cavalli-aforizmák is megtalálhatók.

Roberto Cavalli 1940-ben született egy firenzei művészcsaládba, így nem meglepő, hogy ő is erre az útra lépett. Már viszonylag korán nagy sikereket könyvelhetett el, azonban az igazi áttörést 30 évesen érte el nyomtatott bőr ruháival. Stílusát hamar megtalálta, amire az egzotikus elegancia, a csillogás, valamint a vad minták jellemzőek, nem csoda hát, hogy Jennifer Lopez egyik kedvenc divattervezője lett. A Roberto Cavalli vonala mellett igen jelentős lett a fiatalabbaknak szóló Just Cavalli is, amiben inkább kis szériás kreációkat kínál. Mint sokan mások, ő sem ragadt le a ruhák gyártásánál, mellette divatos kiegészítőket, illetve parfümöket is dob piacra. 2008 óta van Budapesten is üzlete, melyet személyesen ő nyitott meg.

A 2013-as tavaszi/nyári kollekciója természetesen még mindig szexis, azonban most inkább a romantikusabb vonal felé tendál, és kedvenceit, a vad állatmintákat ezennel hanyagolta. A szőke hajú modelljeit laza, világos, lágy esésű nadrágokba, valamint könnyű, virágmintás tunikákba öltöztette, míg a barnákat sötét, különleges szabású ruhakölteményekbe.

Roberto Cavalli kétségtelenül az egyik legnépszerűbb divattervező, így a híres amerikai magazin, a Harper's Bazaar kíváncsi volt, hogyan is telik egy napja, és a divatház igazgatója örömmel meg is osztotta a világgal életének egy-egy részletét, így megtudhatjuk, hogy szerencsére mindig ruhában megy dolgozni, de meztelenül alszik.

Cavalli vicces beszólásai

„Nem tudok ruhában aludni, muszáj ekkor meztelennek lennem. Olyan vagyok, mint Marilyn Monroe: ő azt mondta, neki ilyenkor csupán 5 csepp kell a Chanel No.5-ból, én pedig azt, hogy 10 csepp egy Roberto Cavalli illatból.”

„Régebben volt egy kis tigrisem és egy majmom, de már nincs. A majom egyszerűen gonosz volt.”

„ Soha nem járok dolgozni meztelenül. Mindig farmerben megyek, van belőlük kb. 50, és mind Cavalli!”

„Az irodámban mindig csomó papírt kell aláírnom. Egy fontos embernek minden nap meg kell ezt tennie.”

„ Amikor ágyba bújok, oh Istenem, az egy nagyon privát dolog, mivel elég sokat fantáziálgatok ott.”

„Mikor felébredek, a német juhászom, Lupo, felugrik az ágyamra, és elkezd csókolgatni!”

Oszd meg másokkal is!
Mustra