Az apácák sem vetik meg a divatot

.

Nemrég mutattuk be az előnyeit annak, hogy milyen praktikusak és kényelmesek az ugyanolyan, mégis személyes stílusunkhoz igazított ruhák a hétköznapokban. Vannak, akik munkájukból adódóan rendszeresen egyenruhát viselnek, ilyenek például az apácák, akik önszántukból döntöttek úgy, hogy napi rendszerességgel öltik magukra ugyanazt a ruhát.

A Stylelikeu szerkesztői egy apácazárdában jártak, ahol néhány nővér beszélt nekik arról, hogy ők milyen módszerekkel fejezik ki személyes stílusukat, egyéniségüket és aktuális hangulatukat az idén egyébként divatos színű fekete-fehér vagy sötétkék egyenruhájukban. A nyolc perces rövid filmből a szuperkedves Anne Delores bölcsességein kívül kiderül többek között az is, hogy az apácák fogadalmat tettek az egyenruha viselésre, továbbá az is, hogy egyenruhában jobban tudnak koncentrálni munkájukra, mivel az egyenruha megkönnyíti az emberekkel való kommunikációt.

tk3s 19590718 kts g90 856
G90 / Northfoto

A nővérek kitérnek arra is, hogy az egyszerű ruhadarabon megjelenő apró különbségek, részletek, például a fejfedő (fityula) hossza, vagy az ing gallérjának a hímzése mennyit jelentenek nekik a mindennapi öltözködésben. Mivel elég szerény a lehetőség a variálhatóságra, előszeretettel hordanak gyűrűt, karórát és a rendjükhöz tartozó kereszt medálokat is.

Az apácák és az egyházi viseletek egyébként több tervezőt és divatanyag-szerkesztőt is megihlettek már, 2008-ban a POP Magazin öltöztette modelljét apácának, Lara Stone pedig a francia Vogue kedvéért öltött magára fityulát. A designerek közül Maison Martin Margiela, Rick Owens és Marc Jacobs is illesztett már kollekciójába földig érő fekete ruhát vagy főkötőt, legutóbb pedig Anna Dello Russo öltözött apácának Halloween alkalmából.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek