Stylistból lett kiegészítőguru a celebek kedvenc táskatervezője

Ha a külföldi sztárokon olyan táskát lát, amelyeket itthon a keleti és indiai ruhaboltokban lehet vásárolni pár ezer forintért, nem jelenti azt, hogy ők is ennyiért vették meg a csiricsáré kiegészítőt. Nagy a valószínűsége ugyanis, hogy éppen egy Simone Camille kreáció fityeg az oldalukon, és több tízezer forintnak megfelelő összeget hagytak ott érte. A márka egyébként büszke is arra, hogy Nicole Richie-től kezdve Julia Robertsen át Miley Cyrusig mindenki rajong a díszes táskákért, ugyanis a hivatalos Facebook oldalon szorgalmsan gyűjtik a sztárokat, akik Simone Camille-t villantanak. De mégis ki áll a márka mögött?

A márka tervezője nem más, mint Simone Harouche. Nem mond semmit ez a név? Nos, ő egy Los Angeles-i stylist, aki munkája során rengeteg régi anyagot halmozott fel, és egy ideig nem is igazán tudta, hogy mit is kezdhetne a XIX. és XX. századból származó textilekkel, majd hirtelen megvilágosodott és táskákat kezdett gyártani. Először természetesen magának álmodott meg egy kiegészítőt, és csak utána jött rá, hogy komolyabban is foglalkozhatna a dologgal, köszönhetően Nicole Richie-nek. A saját márkáját 2009-ben indította útjára.

Simone Harouche a CoutureLab-nek adott interjújában elmondta, a világ minden pontjáról gyűjt textileket, diszítőelemeket. Tervezéskor először türelmesen egymás mellé pakolgatja az anyagokat, amelyekkel állítása szerint egy történetet, egy témát akar kidomborítani. A kézzel készített táskák tervezéséhez utazásaiból merít ihletet és állítása szerint a sok új ingernek köszönhetően nagyon érzékeny a trendekre, a divat alakulására. A tervezőnő a textilek mellett felfedezte a bőrben rejlő lehetőségeket, így jött létre a Skins kollekció.

A saját honlapján található információk szerint Simone Harouche családtagjai is divattervezéssel foglalkoztak, így viszonylag hamar meg tudta különböztetni egymástól a különböző anyagokat. Saját kreációk alkotása helyett azonban először stílustanácsadással foglalkozott. Nicole Richie, Jennifer Lopez, Panic at the Disco, Ashley Tisdale és Miley Cyrus is alkalmazta őt stylistként és neki köszönhetően lett Christina Aguilerából vérbeli pin-up lány a Back to Basics albumhoz. Munkásságáról pedig olyan magazinok írtak, mint például a Vanity Fair, az InStyle, a Glamour, a Marie Claire, a Black Book, a Cosmopolitan és Rolling Stone.

Mustra