Strandtrendek külföldről: nézegessen menő fürdőruhákat!

Az idei strandszezon talán legnagyobb újdonsága, hogy visszakúszott a falatnyi bikinik mellé az egyrészes fürdőruha, és a kiegészítők is komoly szerepet kaptak  –napszemüvegek, sálak, kalapok, karkötők– is nagy szerepet kaptak a 2012-es nyári kollekciókban.

A Los Angeles-i Minimale Animale legújabb strandkollekciójával a végletekig elmerészkedett, kifejezetten exhibicionista, bátor nőknek ajánlott, akik flörtölni akarnak a strandon – bár szerintünk a kevesebb néha több.

A spanyol Blanco Iriny Shaykkal és a márkához visszatért Paula Folchal népszerűsíti strandkollekcióját. A szörfdeszkákkal pózoló modellek retro stílusú napszemüvegekben, virágos, mintás, pizsamaszerű ruhákban, a nyáron elmaradhatatlan tengerészcsíkos felsőkben és pasztell színekben láthatóak a kampányképeken. A túlméretezett strandtáskák, farmershortok és szexi bikinik a nyár legfontosabb kiegészítői a spanyol cég szerint.

A nyomtatott mintáiról ismert Anymatic Kinimatic néven hozott létre egy egyedi és megfizethető, nyomtatott strandruhákat forgalmazó vonalat. Áprilistól kamerás telefon segítségével személyre szabottan készíthetőek a fürdőruhák, csupán az aktuálisan megtetsző utcaképet kell megörökíteni és feltölteni a márka oldalára, ahol a kiválasztott bikini, strandkendő, vagy rövidnadrág kiválasztása után percek alatt rányomják a kért mintát. Az ügyfél nemcsak saját fotóit teheti a textilre, limitáltan neves fotósok és művészek képeivel díszített darabok is rendelhetőek. A saját tervezésű ruhák áráról nincsenek információink.

Egyedi strandruhák a Kinimatictól
Egyedi strandruhák a Kinimatictól

Az olasz Kiskin Basic Color fürdőruha kollekcióját olyan látványos funkcióval dobta fel, ami akár egy ideiglenes tetoválásnak is beillik. A fürdőbugyi hátsó részén kivágott szív- vagy lóhereforma napozás alatt rábarnul a bőrünkre mindössze 60 euróért, 17200 forintért. A felsők ára kicsit drágább, 90 euróba, 25800 forintba kerül – de azért lássuk be, 43 ezer forintért bikinit venni kicsit nagy luxus...

A hazai kínálat ha nem is ennyire fantáziadús, nincs okunk a panaszra: elegáns egyrészes fekete fürdőruhát a Zarában 9595 forintért, tengerészcsíkos strandtáskát  9995 forintért, menő virágmintás bikini felsőt 4995–ért, hozzá passzoló fürdőnadrágot ugyanennyiért kaphatunk. A Mangóban az egyrészes, színes csíkos fürdőruha kicsit olcsóbb, mint a Zarában, 7995 forintba kerül. Ja, és ha ön tényleg komolyan veszi a strandszezont, akkor színes, gigantikus méretű, fánk formájú úszógumit innen rendelhet!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek