Agyness Deyn végre comingoutolt az életkoráról

A Daily Mail már 2007-ben előhozakodott azzal, hogy Agyness Deyn (született: Laura Hollins) nem is annyi éves, amennyinek mondja magát, hiszen egy hivatalos adatbázisban 1983 volt megadva születési évként, és nem 1986. Édesanyja akkor nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben. „Nagyon büszke vagyok rá, de felhívták a figyelmem, hogy ne beszéljek róla. Azt sajnos nem mondhatom meg, hogy kik kértek meg erre” – fejtette ki Lorraine Hollins. Természetesen Deyn akkori ügynöksége, a  Models 1 sem kívánt megszólalni. Persze az iskolai barátok nem voltak ilyen tapintatosak, és létrejött egy Facebook-oldal (Agyness Deyn You're Not 18?)  is, ahol a modell életkorát feszegették.

Agyness Deyn eddig hallgatott az igazságról, de a Guardian újságírójának sikerült rávennie arra, hogy öntsön tiszta vizet a pohárba. „Tizennyolc évesen döntöttem el, hogy tényleg modell leszek. Mivel így kicsit túlkoros lettem volna újoncnak, így letagadtam pár évet. Most huszonkilenc éves vagyok, és ebben a korban az embert egyre jobban foglalkoztatja az élet értelme, hogy ki is ő valójában” – nyilatkozta Deyn, aki arról is mesélt, hogy miért változtatta meg a nevét. „Nagyon sok Laura volt akkor a szakmában. Amikor megkértek, hogy változtassam meg a nevet, beleegyeztem. Azért választottam az Agnes nevet, mert a nagymamát is így hívták” – tette hozzá.

Nem tudni, hogy a nagy vallomás összefüggésben van-e azzal, hogy a divatszakmában még mindig szívesen alkalmaznak 16 év alatti modelleket, és nemrég ismét kiborult a bili emiatt, hiszen ez ellentétes a Council of Fashion Designers of America irányelveivel. A New York Times információi szerint a New York-i Divathéten Mark Jacobs divatbemutatóján legalább két 16 év alatti modell vonult végig a kifutón. „Ha a szülők beleegyezésüket adják, akkor nem hiszem, hogy nekem kellene elküldenem őket” – nyilatkozta a tervező.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek