Kinek az ajkán mutat jobban a gyomornyugtató rózsaszín?

Bár a vörös rúzs éppen reneszánszát éli, egy újabb árnyalat van feltörekvőben, mégpedig a pepto pink, ami egy gyomorproblémákra használatos készítményről kapta a nevét. Az elmúlt pár hétben többek közt Blake Lively, Nicki Minaj és Kelly Osbourne is rózsaszín rúzst kapott elő, amikor egy-egy nyilvános eseményre készülődött – írja a Daily Mail. Persze nem ők az egyetlenek, akik a klasszikus vörös helyett, a hol kislányosabb, hol cukorkásabb, hol gyilkosan rikító árnyaltú rúzst választottak.

Rachel Wood sminkes, aki már Lily Cole modellel is dolgozott együtt, Blake Lively választását értékelte a brit lapnak. „Az élénk színű rúzs, amit választott abszolút beleillik a mostani trendekbe. Tulajdonképpen a colour blockingra rímel (ennek nincs magyar neve, de azt jelenti, hogy minta nélküli, nagy színes felületek találkoznak egy öltözéken belül - a szerk.). Az élénk árnyalatok nagyon menők” - hangsúlyozta Wood, aki szerint a matt rúzsok a menők, a csillogás tiltólistás ebben az esetben. Hozzátette, Blake Lively sminkje azért is tökéletes, mert a szájon van a hangsúly, szemek, az orcák nagyon egyszerűen, semlegesen vannak kifestve

Kinek áll jobban a rózsaszín rúsz?

Az InStyle magazin ezzel tökéletesen egyetért, ha valaki ilyen rúzst használ, jobban teszi, ha elfelejti az arcpirosítókat, a nyolcvanas évek valóban csodálatosak voltak, de nem szabad túlzásba vinni a múltidézést. A magazin egyúttal felhívja a figyelmet arra, hogy akinek világosabb a bőre, ne használjon túl élénk színeket, akiknek viszont sötétebb árnyalatú, bátran belecsaphat a lecsóba. Wood szerint egyébként a pepto pink mellett a paradicsompiros, a korallszín is divatos lesz idén tavasszal és nyáron.

A gyomornyugtatót idéző rózsaszín egyébként a kifutókon is feltűnt már, elég visszanézni a Valentino, az Acne, a Marni és a Costume National tavaszi/nyári kollekcióit. Az InStyle szerint bármilyen alkatú, méretű hölgy hordhatja ezt a színt, az a fontos, hogy a szabást, a fazont kellő körültekintéssel válasszuk meg.

Oszd meg másokkal is!
Mustra