Molett modell simul nem moletthez

A PLUS Model magazin januári számában egy olyan fotósorozatot közölt, amelyben Katya Zharkova molett modell szerepel illusztrációként. Kivételesen persze nem az a lényeg, hogy egy nő meztelenül pózol, és az, hogy több felvételen is egy nála jóval soványabb kolléganőjéhez simul, hanem azok az információk, amelyeket a képek mellett lehet olvasni.

plus

A statisztikák szerint a modellek "összementek", hiszen húsz évvel ezelőtt egy átlag modell nyolc százalékkal volt soványabb mint az átlagos, de nem a divatiparban dolgozó nő. Most azonban már 23 százalékkal nyom kevesebbet.

Az is durva, hogy míg tíz évvel ezelőtt molett modellnek számított az, akinek 12-18 (magyar számozás szerint 42-48) volt a konfekciómérete, manapság az ügynökségek 6-14 (magyar számozás szerint 38-44) konfekcióméretű lányokkal dolgoznak. (Ez egyébként régiónként változik, és bizony van, amikor egy molett modell nem elég nagy, és csalnia kell.)

A vásárlóközönség persze elégedetlenkedik a hirdetések és az árukínálat miatt, ami nem csoda, hiszen a nők ötven százaléka 14-es méretű vagy annál nagyobb ruhákat hord, ám a legtöbb ruházati márka nem igazán foglalkozik ezzel, és kizárólag ennél kisebb méretű darabokat árul.

A magazinnál kommentelők közül többen vágyakozva megjegyezték: milyen jó lenne, ha minden méretű nő tudna magának divatos holmikat vásárolni. Ám ahogyan az egyik kép mellett is lehet olvasni, a dolgok nem egyik pillanatról a másikra változnak majd meg. „Mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy más legyen a dolgok rendje. Fogadd el a tested, örülj annak, hogy egyszeri és megismételhetetlen vagy!” – lelkesítenek a magazin szerkesztői.

Oszd meg másokkal is!
Mustra