DIY fashion: Legyen ön is a divat MacGyvere!

Az embert egyszercsak elkapja a láz. Vagy nem, de ha mégis, nincs menekvés. A gyerekkorban vécépapír-gurigából összegányolt ceruzatartó csak a kezdet, aztán később jön a decoupage (szalvétatechnika), amikor minden ragasztós lesz körülöttünk, viszont ronda. Innen meg már csak egy lépés a kisbútorok felújítása, végül eljutunk a lényeghez, a DIY (do-it-yourself, azaz csináld magad) divathoz, és egyszer csak azt vesszük észre, hogy épp ollóval esünk neki a csipkés bugyinknak, hogy ráragasszuk a darabjait a cipőnkre.

Na ez persze ennyire azért nem egyszerű, ahhoz hogy vállalható darabokat alkossunk, valamennyi kézügyességre minimum szükség lesz, na meg türelemhez a pontos munkához.

Hogy miről beszélek, az máris kiderül, ez egy sorozat első része, kezdjük is egy cipővel. (Most csak ötletet adunk, de ígérjük hamarosan azt is megmutatjuk, mi magunk hogyan ügyeskedünk a ragasztópisztollyal.)

1

Egyre több blog foglalkozik csináldmagad ötletekkel és egyre több divatblogger áll neki néha valamiből valami egészen mást ügyeskedni. Kedvencünk a témában Love Meagan, aki nem azért nem dobja ki a kinőtt-megunt cuccait mert rászorul, hanem mert tudja hogy az egyedi holmiktól lesz igazán izgalmas az outfitje.

Általában nagy divatházak darabjait koppintja, mint például ezt a Dolce & Gabbana csupa csillogós ékszercipőt, amit az augsztusi, amerikai InStyle magazinban húztak Katie Holmes lábára, és amit mi is megkívántunk magunknak, de Meagen neki is állt az eredi árhoz képest filléres megvalósításnak.

A posztban először felsorolja hogy mit és hol kell beszereznünk az aktushoz, aztán lépésről lépésre bemutatja a replika gyártását, amit itt egy régi, megunt, de egyébként szép formájú magassarkúból alkotott.

Tehát először összeszedi az ember a hozzávalókat: egy szép formájú, nem sajnált cipő, csipke, midnenféle flitterek, gyöngyök, fényes lapocskák aranyban és színesben. Ezeket hobbiboltokban, rövidárú üzletben szerezhetjük be, de a neten is keresgélhetünk a hozzávalók után. Kell még ragasztó, tű, olló. Ha eléggé belejövünk a kreatívkodásba, egy idő után az alapvető hozzávalókból és eszközökből mindig lesz elég otthon, mi például most egy festékszórót kértünk a szülinapunkra.

2a

Tehát ha minden megvan, kezdődhet  munka.

Először a csipkét ráterítette a cipőkre és ez alapján kivágott egy pontyszelet formájú darabot.

3a

Majd elkezdte a flittersort "S" kanyarokkal rávarrni a csipkére. A flitterek közti réseket beragasztózta és elkezdte befedni a réseket gyöngyökkel, flitterekkel, bigyókkal. A képek alapján jól követhető a művelet, de engedhetjük hogy elragadjon a fantázia, max végül jobban alkotunk mint az eredeti.

4

Amikor ez kész, jól össze kell kenni ragasztóval a cipőt, ez jó rész, itt már érezni hogy nincs visszaút. Szépen rásimogatta a flitteres csipkét, lazán beszegte a szélét, aztán összefilterezte a cipő sarkát is.

5

Végül levágta a kilógó csipkéket, néhány öltéssel összeigazította, egy tollal besötétítette a kilátszó cipőrészeket (ha fekete a cipőnk, ez ki is maradhat).

6

És voila! Hát nem zseniális?

185445 252229988129031 153782744640423 960838 4347651 n

Ön mit kézügyeskedett már össze, amit utána hordott is? Esetleg még nem esett neki, de ötlete lenne bőven? Megnézné, hogy mi hogy csináljuk? Írja meg nekünk!

Legközelebb megmutatjuk, hogy egy sportzokni segítségével hogy csináltunk magunknak kontyot. Ugye már alig várja?

Oszd meg másokkal is!
Mustra