Ősz haja miatt lett sikeres modell

Zanza!

A hatvanéves Cindy Joseph azt követően lett sokat foglalkoztatott modell, miután úgy döntött, hogy nem küzd a korával, hanem elfogadja, hogy öregszik. Közvetlenül azután, hogy tíz évvel ezelőtt végleg búcsút intett a festett hajnak, és teljes mértékben felvállalta, hogy bizony őszül, egy ügynök ajánlatot tett neki. Joseph végül szerződést kötött a Ford modellügynökséggel, és Steven Meisel fotósnak köszönhetően be is indult a karrierje – írja a Daily Mail.

A kétgyermekes asszony egészen addig úgy gondolta, hogy modellként csak fiatal, magas és sovány lányok érvényesülhetnek. Szerencsére bebizonyosodott, hogy ez így nem egészen igaz, ráadásul rájött arra, hogy a korral bizony nő az ember önbizalma is. „Örülök annak, hogy már nyoma sincs a fiatalkori bizonytalanságnak, pontosan tudom, hogy ki vagyok, mit akarok” – nyilatkozta az ABC Nextracks című műsorának Joseph, aki már első körben olyan márkáknak dolgozhatott, mint a Dolce & Gabbana, az Ann Taylor és az Aveda.

Kristen McMenamy
Kristen McMenamy

A Ford modellügynökségen belül egy külön osztály van az idősebb modellek számára: ott van például a 46 éves Kristen McMenamy, akiről már mi is többször írtunk. Az ősz hajáról ismert modell nemrég az olasz Vogue fürdőruhás összeállításának volt a főszereplője. És ha már a  korosodó és idős modellek kerültek szóba, mindenképpen meg kell említeni az 1931-es születésű Carmen Dell'Orefice-t is, aki bizony még mindig kap felkéréseket. Egyébként általában elmondható, hogy egyre nagyobb az igény a nagymamakorú modellekre, a divatheteken is egyre többször találkozni velük. A magyarázat egyszerű: a divatházak, gyártók megpróbálják megszólítani az idősebbeket is, hiszen például az Egyesült Államokban igen komoly vásárlóerővel bírnak.

Carmen Dell'Orefice
Carmen Dell'Orefice

Önnek melyik ősz hajú modell tetszik jobban?

  • Cindy Joseph 851
  • Kristen McMenamy 164
  • Egyik sem 129
  • Mindegyik 119
  • Carmen Dell'Orefice 52

Ezt egyébként maga Cindy Joseph is kihasználta, akinek már saját kozmetikai márkája van. A Boom! By Cindy Joseph termékei természetesen nem a tinédzsereknek szólnak. Mint elmondta, nem megyünk sokra azzal, ha több kilónyi alapozóval próbáljuk eltüntetni a ráncokat, inkább arra kell ügyelni, hogy minél ragyogóbb, élettelibb legyen a bőr, és igen, a kevesebb néha több. „A szemhéjpúder ne legyen sötétebb árnyalatú a bőrünknél, inkább legyen vele azonos vagy egy kicsit világosabb” – adott még egy hasznos tippet kortársainak Joseph, aki tudja, hogy miről beszél, hiszen sminkesként dolgozott.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft
Blogmustra