Ősz haja miatt lett sikeres modell

A hatvanéves Cindy Joseph azt követően lett sokat foglalkoztatott modell, miután úgy döntött, hogy nem küzd a korával, hanem elfogadja, hogy öregszik. Közvetlenül azután, hogy tíz évvel ezelőtt végleg búcsút intett a festett hajnak, és teljes mértékben felvállalta, hogy bizony őszül, egy ügynök ajánlatot tett neki. Joseph végül szerződést kötött a Ford modellügynökséggel, és Steven Meisel fotósnak köszönhetően be is indult a karrierje – írja a Daily Mail.

A kétgyermekes asszony egészen addig úgy gondolta, hogy modellként csak fiatal, magas és sovány lányok érvényesülhetnek. Szerencsére bebizonyosodott, hogy ez így nem egészen igaz, ráadásul rájött arra, hogy a korral bizony nő az ember önbizalma is. „Örülök annak, hogy már nyoma sincs a fiatalkori bizonytalanságnak, pontosan tudom, hogy ki vagyok, mit akarok” – nyilatkozta az ABC Nextracks című műsorának Joseph, aki már első körben olyan márkáknak dolgozhatott, mint a Dolce & Gabbana, az Ann Taylor és az Aveda.

Kristen McMenamy
Kristen McMenamy

A Ford modellügynökségen belül egy külön osztály van az idősebb modellek számára: ott van például a 46 éves Kristen McMenamy, akiről már mi is többször írtunk. Az ősz hajáról ismert modell nemrég az olasz Vogue fürdőruhás összeállításának volt a főszereplője. És ha már a  korosodó és idős modellek kerültek szóba, mindenképpen meg kell említeni az 1931-es születésű Carmen Dell'Orefice-t is, aki bizony még mindig kap felkéréseket. Egyébként általában elmondható, hogy egyre nagyobb az igény a nagymamakorú modellekre, a divatheteken is egyre többször találkozni velük. A magyarázat egyszerű: a divatházak, gyártók megpróbálják megszólítani az idősebbeket is, hiszen például az Egyesült Államokban igen komoly vásárlóerővel bírnak.

Carmen Dell'Orefice
Carmen Dell'Orefice

Önnek melyik ősz hajú modell tetszik jobban?

Ezt egyébként maga Cindy Joseph is kihasználta, akinek már saját kozmetikai márkája van. A Boom! By Cindy Joseph termékei természetesen nem a tinédzsereknek szólnak. Mint elmondta, nem megyünk sokra azzal, ha több kilónyi alapozóval próbáljuk eltüntetni a ráncokat, inkább arra kell ügyelni, hogy minél ragyogóbb, élettelibb legyen a bőr, és igen, a kevesebb néha több. „A szemhéjpúder ne legyen sötétebb árnyalatú a bőrünknél, inkább legyen vele azonos vagy egy kicsit világosabb” – adott még egy hasznos tippet kortársainak Joseph, aki tudja, hogy miről beszél, hiszen sminkesként dolgozott.

Oszd meg másokkal is!
Mustra