Vivienne Westwood etikus az afrikaiakkal

A punk divattervezőnő Nairobiban, Kenyában varratta meg legújabb táskakollekciójának legszebb, törzsi motívumokat hordozó darabjait, a The Ethical Fashion Programme (Etnikus Divat Program) keretében – írja a fashionologie.com.

Kattintson a többi táskáért!
Kattintson a többi táskáért!

A táskák újrahasznosított anyagokból (például reklámponyvák, sátrak anyagából, telefonvezetékekből) készültek, egyedülálló anyák, özvegyek, HIV fertőzött betegek, extrém szegénységben élők varrták meg őket. Westwood „Ethical Fashion Africa”nevű táskakollekciójának bevételét is jótékony célokra fogja fordítani, bár, mint mondta, a táskák készíttetése nem jótékonyság volt, hanem munkahelyteremtés.

A kenyában készült táskákat itt vagy itt ön is megveheti, a legolcsóbb darab 83 dollárba (14.000 forint) kerül, a nagyobb szatyrok 339 dollárt (63.000 forint) kóstálnak – a Yoox-on a vásárlás mellett a tervezőnő afrikai útjáról készült videót is megnézheti.

Az Ethical Fashion Programme egyébként összesen 7.000 nőnek ad munkát, melynek fizetéséből például iskolázhatják gyerekeiket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra