80 éves lett a világ legidősebb modellje

Az olasz-magyar származású Carmen Dell'Orefice 1942-ben költözött New Yorkba édesanyjával, 13 éves volt, amikor a buszon kiszúrta egy korabeli fotós, Herman Landschoff felesége. Landschoff készítette a későbbi modell tesztfotóit, melyeknek hála megkapta első munkáját a Vogue-nál, 1947-ben.

Az akkor 15 éves lány ezután olyan fotós-legendáknak pózolt mint Richard Avedon, Irving Penn, Cecil Beaton, és Norman Parkinson, így számos legendás reklámkampány arca lett.

Például őt láthatjuk a Chanel 1959-es parfümreklámjában, vagy a Juilliard 1948-as ruhareklámjának képén. Az őzikeszemű, elegánsan nyúlánk Orefice nem sokat változott az elmúlt 65 évben, talán kicsit megőszült és megráncosodott, arcvonásai keményebbek lettek, de jóval fiatalabbnak tűnik koránál. Nemrég a Rolex reklámján láthattuk, és időnként kap kifutós munkákat is: 2000-ban John Galliano, 2004-ben a Hermès, idén pedig Alberta Ferretti és egy magyar származású tervező, Adrienne Vittadini bemutatóján lépett fel.

Galériánkban talál képet a modell fiatalkorából, és a 2005-ös 'Heart Truth' című jótékonysági divatbemutatóról, melyet a New York-i divathéten tartottak az amerikai Szív- és Érrendszeri Betegségek Intézetének támogatásával.

Oszd meg másokkal is!
Mustra