A divatvilágban a férfimodelleknek a legrosszabb

A Dolce & Gabbana egyik kedvelt modellje, David Gandy a Sunday Times Style-nak kiöntötte a szívét, és elmondta, bizony nem könnyű egy olyan szakmában dolgozni, ahol a női modellekkel sokkal jobban bánnak. Külön kiemelte, hogy ez az egyetlen olyan iparág, ahol ugyanazért a munkáért a nők több fizetést kapnak. „Megpróbálunk változtatni ezen. Egy fotózáson egyébként a következőképpen alakul a rangsor: van a fotós, a női modell, a stylist, az asszisztens, majd jöhet a férfimodell. Mi vagyunk a ranglétra legalján” – nyilatkozta a 30 éves Gandy, aki szerint sokan a Zoolander című film alapján alkotnak véleményt arról a világról, ahol neki és társainak nem könnyű megőrizni a méltóságukat.

Nem ez az első eset, hogy a modell kellemetlen tapasztalatairól mesélt. Korábban a Telegraph munkatársának panaszkodott arról, hogy milyen nehéz a férfimodellek sorsa - főleg akkor, ha nem a soványabbak közé tartoznak, és igen, az elvárások, az ideálok miatt ők is ugyanolyan nyomás alatt vannak, mint a női modellek. „Még a legelején részt vettem a Dior egyik válogatásán, és megkértek arra, hogy próbáljak fel egy öltönyt. Nem fértem bele a nadrágba, a zakóról nem is beszélve. A modellek pedig csodálkozva kérdezgették, hogy ki ez a nagydarab fickó. Kicsit kellemetlen és zavaró volt a helyzet” – nyilatkozta Gandy, aki állítólag még ma sem elég magabiztos, ha nőkről van szó.

Persze azért valamivel jobban megy neki a csajozás, mint korábban. „Gyerekként nagyon szégyenlős voltam, és ezt nehéz kinőni. Csak az utóbbi pár évben lett elég önbizalmam ahhoz, hogy le merjek szólítani egy lányt” – tette hozzá a modell, akin bizonyára az sem segített, hogy korábban sokat cikizték súlya és hangja miatt. David Gandy, aki egyébként a legjobban fizetett férfimodellek egyike, elmondta, többen úgy gondolják, hogy sokan azért maradnak modellek, mert nem értenek semmihez. Nemrég egyébként egy olyan iPhone-alkalmazással rukkolt elő, amely tulajdonképpen egy telefonon elérhető stíluskalauz olyan férfiak számára, akik nem mozognak annyira otthonosan a divat világában.

Oszd meg másokkal is!
Mustra