Sámfával és botnyaklánccal világítanak a magyar divattervezők

A Dob utca 25-ben, a Gozsdu Udvartól nem messze található a nemrég nyitott Mlamp showroom & workshop. A némileg fellengzős név egy roppant szimpatikus ötletet takar: az Mlamp újrahasznosított porcelánokból és régiségekből, valamint modern, mindennapos használati tárgyakból (ami lehet akár háztartási keksz, gumicsizma vagy tejfölös vödör is) készült lámpákat árul, de lámpajavítási üggyel is lehet hozzájuk fordulni.

Az Mlampet egyébként a WAMP-ról is lehet ismerni, első lámpájuk 2009. augusztusában készült #00 sorszámmal. Tizenöt hónap alatt az alábbi három különlegességgel jutottak el a #132-ig.

A héten mutatták be új minikollekciójukat, amiben három magyar divattervezőt leptek meg azzal, hogy terveztek számukra egy-egy lámpát. Je Suis Belle-éknek két darab falikar készült, amelynek eredetije egy botnyaklánc volt, amit még 2009/2010-es ősz-téli kollekciójukban mutattak be. Az eredeti nyakláncot Molnár Megyeri György készítette a Je Suis Belle részére.

A Nanushka asztali lámpája ezzel szemben nem egy különlegességből készült, hanem épp ellenkezőleg, egy viszonylag egyszerű ruházati alapdarabot, egy szürke, kapucnis pólót használtak fel elkészítéséhez. A világítótestre persze nem emberméretű, hanem kicsinyített pulcsi került.

Vágó Réka cipőtervező évekig versenytáncos volt, de az ő lámpáját nem az előadóművészet inspirálta. Az ő részére szintén egy asztali lámpával álltak elő, amely azonban egy 1940-es évekből származó lovaglócsizma-sámfából készült. Kattintson valamelyik képre, valamennyi remek lámpáról és készítőikről is kaptunk fotókat!

Oszd meg másokkal is!
Mustra