Tíz dolog, amit imádtunk a párizsi divathéten

Hosszas válogatás után sikerült leszűkítenünk a kört 10 olyan kreációra, amit imádtunk a párizsi divathéten. A 2011 tavaszi/nyári kollekciókból több száz ruhát illetve kiegészítőt fel tudtunk volna sorolni, de helyette kezdenénk rögtön az egyik nagy kedvencünkkel.

Az indiai tervező összeállításának biztos helye volt a top 10-ben. Manish Arora összeállítása amellett, hogy üdítően színes, elképesztően rafinált. A különleges kivágású ruha leginkább olyan, mintha egy freskó képeit ollózta volna össze a tervező. Ráadásként pedig különleges szandál-zokni kombináció társult a kreációhoz. Bár elsőre az egész egyetlen szandálnak tűnik, a közeli képeken jól látszik, a modell lábára feltekeredő pánt egy testszínű anyagon található.

Természetesen nem mehettünk el ájuldozás nélkül az Alexander McQueen divatház új kollekciója mellett. A februárban elhunyt tervező örökségét Sarah Burton folytatja, aki a természetből merített ihletet, készített többek közt búzakalászból ruhákat. A kollekció egyik legkülönlegesebb darabja a pillangószárnyakból összeállított ruha, amihez hozzáillő cipő is jár.

A divathéten több különleges darabba is belefutottunk. Ilyen Jean Charles Castelbajac napszemüvegekből készített felsője, és például a japán Yohji Yamamoto citromsárga szoknyája. Ez a darab távolabbról átlagos rakott szoknyának tűnik (különösen akkor, ha az ember kisméretű képen látja), ám valójában felfújható gumimatrac-alapanyagból készült.

A kifinomult ruhák kategóriájából a kevésbé ismert orosz tervezőt, Valentin Yudashkint emelnénk ki (és nem azért mert éppen Srej Zsófi mutatta be az egyik ruháját). A tervező tavaszi/nyári kollekciójában selymet használt, redőzésekkel, és csavarásokkal tette különlegessé az amúgy az élénk színű anyagválasztás miatt feltűnő ruháit.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek