Két divattervező kell az igazán jó ruhához

Polonszki Tündéhez hasonlóan szintén tavaly végzett a KREA Kortárs Művészeti Iskolában Borbély Beatrix és Kardos Ágnes, az Imago Mundi két tervezője. Az ANNAEVA két tagjával, Hachbold Annával és Kárpáti Évával ellentétben őkcsak az iskola elvégzése után döntöttek úgy, hogy közösen munkálkodnak tovább. „Azért fogtunk össze, mert a kettő több mint az egy. Az az igazi termék – legalább is én így vagyok vele – ami két ember közös munkájából születik. Szerintem szép dolog, ha a termék fontosabb, mint maga az egó” – nyilatkozta Borbély Beatrix.

Klikk a többi képért!

Korábban egyébként egyikük sem dolgozott együtt másik tervezővel: „Ebben a tekintetben szüzek voltunk.” Mint kiderült, a döntés meghozatalakor nagyon fontos volt az, hogy közösséget tudtak vállalni egymás munkáival, ami pedig a különbségeket illeti, szerencsésen kiegészítik egymást. Borbély Beatrix hozzátette, hogy az alkotási folyamat alapvetően önműködő:„Van, amikor én tervezek valamit, és ő szól bele, van, amikor fordítva történik, de az is előfordul, hogy valamire azt mondjuk, hogy ez így tökéletes.”

Még több kép!

Hogy pontosan milyen stílusjegyeik vannak, nem tudták megmondani. „Ezt a kollekciónkat igazából az anatómiai vonalak inspirálták, de a következőnél lehet, hogy máshogy lesz. Alapvetően minimalizmus a jellemző ránk, valamint az, hogy jó anyagokból dolgozunk, és odafigyelünk arra, hogy szépen legyenek megvarrva a ruhák” - nyilatkozta Borbély Beatrix, aki hozzátette, természetesen a jövőben is együtt akarnak dolgozni, és remélik, hogy meg tudnak majd élni a tervezésből. „Szeretnénk azt csinálni, amit tudunk és szeretünk” – hangzott a végszó.

Oszd meg másokkal is!
Mustra