Vodkával és ecettel fegyverezhető le az irritáló parfüm

Bár manapság a parfümöket árusító üzletekben szinte mindenhol vannak kis papírcsíkok a teszteléshez, előfordul, hogy valaki mégis a bőrén próbálja ki, hogy az adott illat tetszik-e neki vagy sem, hiszen élesben talán más lesz az eredmény. Jó esetben a kiválasztott termék megfelel az igényeinknek, rosszabb esetben azonban minél hamarabb megszabadulnánk tőle, de a fránya illat bizony ragaszkodik hozzánk. A BellaSugar összegyűjtötte azokat az egyszerű praktikákat, amikkel viszonylag könnyen megszabadulhatunk az irritáló, hányingerkeltő, esetleg fejfájáshoz vezető illatoktól.

A blog szerzője szerint az egyik legnépszerűbb és egyúttal legolcsóbb módszer az, ha egy vattapamacsot belemártunk némi sósborszeszbe vagy a Hamamelis virginiana nevű növényből készült alkoholos kivonatba, majd átdörzsöljük a bőrünket.

A jó öreg vodka is igazi csodaszernek számít ebben az esetben. Amennyiben nem fáj a szívünk a kvázi elpocsékolt italért, mártsunk bele egy vattapamacsot egy kevéske vodkába, majd töröljük át a parfümillatú területet.

A BellaSugar szerint némi fehér ecet és olaj keveréke is megoldja a problémát. A mixtúrát fel kell vinni a bőrre, meg kell várni, amíg beszívódik egy kicsit, majd le kell mosni szappannal és vízzel.

A csapvíz és a szódabikarbóna is beválhat, csupán fel kell kenni a masszát a bőrre, majd pár perc múlva le is lehet öblíteni, és remélhetőleg a kellemetlen illat nem érződik többé.

A Now Smell This parfümügyi blog szerint egy illatnélküli vagy semleges illatú dezodort is használhatunk a kellemetlen inger kiiktatására. Csupán rá kell fújni a bőrre, majd pár perccel később egy szintén illatanyag-mentes mosószerrel kell lemosni.

Önnek mi a trükkje?

Oszd meg másokkal is!
Mustra