Követné a trendet, ha a kopaszra borotvált fej lenne a divat?

A Lakme Divathét első napján egy modell kopaszra borotvált fejjel lépett a kifutóra, így felmerült bennünk, vajon milyen arányban mondanának igen a nők a kopaszságra, ha az jönne divatba. Eddig ezt szerencsére megúsztuk, de Krishna Mehta modellje nem az egyetlen, aki haj nélkül mutatkozott.

Demi Moore, Natalie Portman, Kanye West csaja, Amber Rose, de még Britney Spears is megszabadult a hajától – igaz, az utóbbi nem egészen volt helyzete magaslatán. A stylist.com által megkérdezett fodrász szerint azonban nem mindenkinek áll jól a leborotvált fej.

Azt nem tudjuk, hányan mernék teljesen leborotválni a fejüket, de egy dolog biztos, nem mindenkinek áll jól, ha megmutatja a fejformáját. „Ovális vagy szív alakú arcformádnak kell lennie. Sokat segít az is, ha tiszta a bőröd és kifejezetten szimmetrikus az arcformád, mivel az arcod lesz a középpontban” – magyarázta Moulay Yacoubi, aki a New York-i Pierre Michel Salonban munkatársa.

Yacoubi kiemelte, nem szabad egyből a hajnyírógéphez nyúlni, ugyanis a legtöbb embernek a kopaszság helyett érdemesebb a rövid hajat választania, mivel az előnyösebb számukra. „Azoknál a nőknél, akik a kemoterápia során vesztik el a hajukat, a borotválás egy bátor és gyönyörű vallomás” – fejtette ki Yacoubi, aki szerint érdemesebb a klasszikus hajviseleteknél megmaradni, és a végső döntés előtt elmenni egy fodrászhoz, aki segít eldönteni, mi is állna jól.

Oszd meg másokkal is!
Mustra