Újabb csata a csontsovány modellek ellen indított háborúban

Alexandra Shulman, a brit Vogue szerkesztője rövid, ám velős levélben cseszte le a legnagyobb divatházak tervezőit, amiért közvetve rákényszerítik a magazinokat arra, hogy mell és fenék nélküli, csontsovány modellekkel dolgozzanak.

Prada modell
Prada modell

A sokmilliárdos divatipar egyik vezető lapjának megmondóembere, Shulman szerint a nullás (az európai 32-es) méret feletti modellekre kellene a tervezőknek koncentrálnia, hogy ezzel is hátráltassák az étkezéssel kapcsolatos betegségeket, különösképpen a tindézserkori anorexiát.

A levelet európai és amerikai tervezőknek is szétküldte, és bár sorait nem a nyilvánosságnak szánta, a levél a Timesban megjelent, ahol a divatházakat azzal vádolja, hogy ráerőltetik a magazinokra, hogy „kiálló csontokkal, mell és fenék nélküli" modellekkel dolgozzanak, akikre aligruhákat adnak a fotózásokon. Shulman azt is állítja, hogy mostanában retusálják a képeket a Vogue-ban, hogy a modellek nagyobbnak látszódjanak.

Sok más világcég mellett a levelet Karl Lagerfeld, John Galliano, a Prada, a Versace, az Yves Saint Laurent és a Balenciaga is megkapta. Ön szerint lesz valaha valódi áttörés a csontsovány modellek felől az egészségesen kinézőek felé?

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.