Állatos maszkot vírusfertőzés ellen

maszk1

A WHO egészségügyi világszervezet hat fokozatú listáján már ötödik fokozatnál jár, ami a H1N1 (leánykori nevén sertésinfluenza) vírus világjárvány kitörésére figyelmeztet. Tizenhárom országban több mint négyszáz esetben igazolták a fertőzést, Mexikóban 16 halottról tudnak.

A fertőzött területeken hogyan lehet védekezni ellene? A szakértők szerint "a fertőzött területeken orr-száj maszkot kell viselni, kerülni kell a kézfogást és a puszit, nem szabad másokkal egy tányért, evőeszközt, poharat használni. Gyakran kell szellőztetni a lakásokat, munkahelyeket, tisztán kell tartani az olyan gyakran érintett tárgyakat, mint például a telefonkészülék."

maszk2

A legjobb megoldásnak a maszkot tartják a kutatók, az pedig miért ne lehetne olyan fajta, ami valamennyire feledteti a tragikus egészségügyi helyzetet? A Samira Boon textildizájn stúdióban állatos, szusievő és egyéb, vicces maszkok készülnek. Felvenné?

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.