Egyre népszerűbbek a tollpihés és kristályos műszempillák

Nézegessen műszempillákat!

 

Egyre több divatbemutatón és drogéria honlapján találkozunk gigantikus műszempillákkal. Mostanában különösen kedvelt változat a tollpihékkel vagy kristályokkal felturbózott változat, ami alól meglehetősen nehezen, bár minden bizonnyal nagyon csábosan lehet kacsintgatni. Összegyűjtöttük, amit lehet a témában. Atombiztos tippek következnek műszempilla hadművelethez:

Sminkeljük ki magunkat még a műpillák előtt.

Jobban ragad a műszempilla, ha előtte szempillaspirállal is átmegyünk a pillákon és így ráadásul nem lesz színátmenetes a szempillánk.

Mielőtt felragasztanánk, hajlítgassuk meg a műpillákat, hogy ne a szemünkön vegyék fel a szem ívét.

Ragasztás előtt mérjük hozzá a valódi pillákhoz a műszempillát, hogy kiderüljön, le kell-e vágni belőle.

A ragasztót könnyen felkenhetjük a műszempilla aljára például egy fogpiszkáló segítségével, ha nincs profi applikátorunk. Mindenképpen jusson elég a műszempilla végére is, mert általában itt enged el leggyakrabban a ragasztó. Várjunk pár másodpercet a ragasztással, amíg elkezd dolgozni a ragasztó.

Először a szem közepénél illesszük a műpillákat a valódik tövéhez, majd kifelé haladva a szemzugok felé, óvatosan egyengessük el, és pár másdopercig nyomjuk oda ujjunkkal a szemzugoknál. Amatőr műszempilla ragasztók lévén, előfordulhat, hogy elcsúszik a pilla: pánik helyett ilyenkor nyugodtan fogjuk meg újra és illesszük a helyére újból.

Szemtussal húzzunk egy határozott vonalat a belső szemzugból, hogy természetesebbnek hasson a műszempilla, majd szempillaspirállal is dolgozzuk össze a két réteget, hogy profilból ne tűnjünk duplaszempillájúnak.

Ön használ műszempillát? Amennyiben igen, ne kíméljen minket, árulja el bombabiztos műpilla trükkjét!

 

(Képek: shu uemura és Sephora)

Oszd meg másokkal is!
Mustra