Valami új - hordható cipők és ruhák dizájnboltja Pesten

Te is röhögsz a dizájnerek farvizén csapkodó önjelölt menőkön? Mert én sokat, de ennek a boltnak a bemutatójáról ők hiányoztak. Már akinek hiányoznak. A Henszlmann Imre utcában nyitott közös üzletet Vágó Réka cipőtervező, Pazicski Miklós ruhatervezővel.

A megnyitón a közönség természetesen túlnyomórészt feketében nyomja, de sehol egy elkúrt hajvágás, idétlen szemüveg, előnytelen szerelés, mindenki elegáns, szolid és nyugodt. Itt senki sem érzi görcsösen, hogy meg kell jelennie. Végre már, egy olyan divatesemény, ahol a közönség nem saját magával van elfoglalva. Az acélszerelékekkel berendezett fehér üzlet se telepszik rá az árura, a jó megoldások a fogasokon és a polcokon találhatók.

A dögös Vágó Réka dögös cipői közvetlenül az üzlet bejáratánál és a megnyitón élőben több csajszi lábán láthatók. A kis feketék azt tudják, amit a 'kellene egy jó fekete cipő'-problémával szembesülő vásárlók olyan ritkán találnak meg itthon: csinos, pont a nemzetközi cipőtrend kellős közepébe talál és szexis. Van elmebeteg, piros-fekete színátmenetes darab is, hozzáillő táskával, de a főszerep a feketéké. A Réka lábán is látható, vastag pántos félalkalmi darabot találom a legütősebbnek, de a kis vékonypántos is tetszik.

Pazicski Miklós ruhái is hasonló stílusúak: finoman fűszerezett, elegáns darabok trendi gyöngyszürkében, lilában és természetesen feketében. A kivitelezés minősége meggyőző, örülök, hogy egyre több magyar tervező lép tovább, és nem áll meg a jó ötletnél, hanem választ hozzá egy jó minőségű alapanyagot és megfelelő technológiát. Jó minőség nélkül a legjobb ötlettel sem lehet a fizetőképes célcsoportot meggyőzni, legfeljebb a betévedő turistákat megvezetni. A ruháknak van egy halvány retro bája, talán a szelíd színek, vagy a nőies részletek, a negyvenes-ötvenes évek, háború utáni hirtelen tobzódásra emlékeztetnek.

Az üzletben kaphatók a Souffle ékszerei és Nádasi Katalin furmányos kötött ruhái is. (A szerző a szöveget először a dzsörzén publikálta.)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek