A tökéletes szemöldök nyomában

A tökéletes szemöldökformát eltalálni körülbelül olyan szintű küldetésnek felel meg egy nő életében, mint a tökéletes frizura vagy illat megtalálása. Az utóbbi kettővel ellentétben azonban, ha megtaláltuk a legtutibb szemöldökívet, -vastagságot, -színt, jobban járunk, ha örülünk neki és kitartunk mellette. Összegyűjtöttük az összes fellelhető bölcsességet a témában. Szemöldök 101 következik.

Az első és leggyakoribb hiba, hogy túl sokat szedünk. Ez különösen rizikós az ívhez közeli résznél, itt tehát ne is próbálkozzunk gyantával, mert még úgy járunk, mint a Grace Klinika Dr. Yang-je:

Nincs bénább, mint az összenőtt szemöldök (nemtől teljesen függetlenül), de a másik véglet ugyanennyire kínos tud lenni: amikor túl nagy a távolság a két ív között. Ettől ugyanis szélesnek tűnik az orrunk, szemeink pedig aprónak. Az ideális távolság: 3-4 centi, tehát nagyjából akkora helyet hagyjunk a két ív között, mint amekkora a szemünk.

Még mindig a mezei, ceruzás módszerrel tudjuk a legegyszerűbben belőni, hogy meddig tartson a szemöldök íve. Az orrcimpánk mellől kiindulva három vonallal: a belső szemzug érintésével megkapjuk a szemöldök kezdetét, az írisz érintésével a szemöldök legmagasabb pontját, a külső szemzug érintésével pedig a szemöldök végét.

Az egyik legfontosabb szempont a szemöldök ívének alakításában az arcformánk, mindig ebből induljunk ki. Egyszerű a képlet: ha kerek az arcunk, kerüljük a kereken ívelt szemöldököt, a kicsit élesebb vagy "háztetőszerű" ív viszont optikailag nyújthat. Ne essünk azért túlzásba a dramatikus ívekkel különben permanens megszeppent, csodálkozó tekintettel ajándékozhatjuk meg magunkat. Ami a szögletes, markánsabb arcformát illeti, azt pont a hegyesen ívelt szemöldökkel ronthatjuk el: ezért ebben az esetben inkább lágyabb vonalakra törekedjünk.

A szemöldök vastagsága is sarkalatos kérdés, itt főleg egyéni ízlésünk a mérvadó, mindenesetre két dologra érdemes figyelni. Igyekezzünk a természet adta formákhoz közelíteni, a túl vékonyra szedett szemöldök már régóta nem dívik, ennél már csak egy bénább dolog van: a csupasz, gyantázott bőrre húzott vékony, fekete vonal. Az egyensúly a lényeg: arányosan vékonyodjon az ív belülről kifelé. Ha belül nagyon vastag marad, kívül pedig nagyon vékony, olyan benyomást keltünk majd, mintha két üstökös akarna egymásba rohanni a homlokunkon.

Világos helyen, ablak mellett vagy lámpafénynél csípkedjünk. A nagyítós tükör nagy segítség, de ne essünk abba a hibába, hogy végig azt a pár négyzetcentiméternyi területet nézzük megkövülten: pár szálanként vessünk egy pillantást a teljes arcunkra.

Misztikus kérdéskörhöz érünk a szemöldök feletti részt illetően: vannak, akik szerint tilos innen szedni, mert az tuti ívgyilkos módszer. Sok szakértő azonban azt vallja, nem fog összedőlni a világ, ha az ív meghagyásával innen is kiszedjük az oda nem illő szőrszálakat.

Az időzítés sem mellékes: a menstruációt követő héten érdemes nekiesni a szemöldökszedésnek (gyantázásról nem is beszélve), ugyanis ekkor vagyunk a legkevésbé érzékenyek a fájdalomra.

Ha elkészült a mű és még mindig sajog a szemkörnyékünk, aloe vera krémtől biztosan megyugszik a bőr.

Ha hézagosra sikerült a végeredmény vagy a barna szálak között szőkék is vannak, szemöldökceruzával egyenletes hatást érhetünk el. A satírozás után viszont mindig finomítsunk a ceruza fésűs részével. Alternatíva: szemöldökfestés, ami pár hétig kitart.

Különösen bosszantó lehet, hogy a tükörben még tökéletesnek tűnik a szemöldök, miszont mire kiérünk az utcára már "összekócolódik". Ezt elkerülendő: egy kis hajfixálóval fegyelmezhetjük az ide-oda kunkorodó szőrszálakat.

Végezetül pedig következzék egy igen lényeges kérdés: mi legyen a sorsa az összeérő, bozontos férfiszemöldöknek?

Mondják meg Önök: ciki, ha egy pasi szedi a szemöldökét vagy ma már ez is hozzátartozik egy alapvető szépségrutinhoz? Különösen kíváncsiak lennénk hímnemű kommentelőink véleményére ebben a kérdésben (le a kalappal férfi olvasóink előtt, akik idáig olvastak).

Hölgyolvasók se kíméljenek minket: jöhet bármilyen csodatrükk, tuti tipp, amire soha nem gondoltunk volna vagy horrorsztori, az az érzésünk, abból is van bőven. (Illusztráció: NorthFoto)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek