Eva Herzigova vérében van a nosztalgikus félakt

Miután megszületett első gyereke, Eva Herzigova már nem érzi égető szükségét annak, hogy meztelenül pózoljon a magazinokban. A 35 éves cseh topmodell várandósságát nemrég a francia Paradis magazin örökítette meg, nemrég pedig újabb fotósorozatot vállalt a családanya, de ezúttal már csak szelíd toplessben. A teljes sorozat itt látható.

 

Eva Herzigova úgy fest a negyvenes évek vöröses színű, pin up-stílusában elkészített fotósorozatában, mintha mindig is orosz hadifogságba esett katonáknak a szabadulásba vetett reményét szerette volna táplálni, hitelességéhez kétség nem fér. Arra nem tudunk biztos receptet, hogyan lehetne utánozni ezt a stílust, annyit javasolhatunk, hogy aki pin up girlnek szeretné sminkelni magát, kövesse ezt az útmutatást, azután válasszon magának olyan fényképészt, aki hobbiból lejárt nyersanyagot használ, vagy jó barátja a Photoshopnak. A pin up kifejezés a második világháború idején terjedt el, amikor a katonák szokásává vált, hogy a magazinokból kivágott, visszafogottan erotikus fotókat és grafikákat az öltözőjük falára, és az emeletes ágyuk matracáról jól látható helyre ragasztották.

A katonák vizuális boldogításának igényére a divatszerkesztők hamar reagáltak, eleinte a meztelen lábakra, később a majdnem meztelen mellekre koncentráltak, és a negyvenes évek szépségideálja a homokóra-alakú pin up girl lett, akik nemcsak magazinok, de a harci gépek oldalain is feltűntek. Az ötvenes években már Hugh Hefner, a Playboy alapítója kezdte meg szépségipari tevékenységét és szabadította a világra saját ízlését, amelynek érvényességét nem írta egyelőre felül más kultikus férfimagazin. Visszatérve Eva Herzigovára, a litvinovi modell jó néhány éve nem aktív, a színészet jobban érdekli, bár egyelőre különösen nagy dobása nem volt. A pályája tizenhat éves korában kezdődött, amikor a Metropolitan Models prágai modellversenyét megnyerte, majd utána Párizsba utazott feltérképezni a lehetőségeket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra