Ezentúl halakkal rágcsáltathajtuk le a bőrkeményedést

Ha esetleg a csalogányürülékkel dúsított pakolás nem volna elég, lassan egy újfajta, meglehetősen bizarr és sikamlós pedikűrt is igénybe vehetünk. A Távol-Kelet után ugyanis egy amerikai kozmetikában is sláger a garra rufa-pedikűr: a lábfürdőben penge helyett piros szívogató márnával csipkedtetik le a delikvensek lábáról az elhalt bőrt. Ön kipróbálná?

John Ho feleségével már négy hónapja ajánlja az újfajta szolgáltatást a szépségszalonjában. Az Associated Press arról számol be, hogy a vállalkozó párnak jelenleg több mint ezer apró piros szívogató márnája van, ami azt jelenti, hogy minden egyes lábfürdőben kábé száz hal dolgozik az ember lábain. John Ho valami újat akart kitalálni, mivel a penge használata – a kérdéses higiénia miatt – egyre kevésbé népszerű az Egyesült Államokban. A súlyos bőrkeményedéseket valahogy mégis el kell távolítani, és a garra rufa nevű hal, magyarul piros szívogató márna, bizonyítottan jó a különféle problémás bőrfelületeken. Azért is hívják édesvízi doktorhalnak a Törökországból származó állatot, mert például az olyan betegségek esetén, mint a pszoriázis, is hatékony. Egy ideje Japánban is előszeretettel alkalmazzák szépészeti célból.

A washingtoni szépségszalonban eddig mintegy ötezer pácienst kezeltek, akik elégedettek voltak, mondván, korábban még senki sem szedte le ennyire alaposan az elhalt bőrt a lábukról. Volt, aki csak azt kifogásolta, hogy a kezelés egy kicsikét csiklandós, mások szerint pedig valamelyest olyan érzés, mint amikor az ember lába elzsibbad. Tizenöt perc 35 dollárba (kb. 5000 Ft), fél óra pedig 50 dollárba (7200 Ft) kerül Hoék szalonjában.


Vannak olyan szakmabeliek, akik szerint azért nem terjedhet el majd ez a kezelés, mert a nők többsége viszolyog a rágcsáló halaktól. Viszont attól nem kell tartani, hogy az orvosi halak az ép bőrbe is belemajszolnak, hiszen nincs foguk, hanem egy jellegzetes szívó technikával távolítják el a feleslegessé vált bőrhámot, amivel táplálkoznak. Ön mit gondol, szívesen belógatná a lábát száz szívogató márna közé vagy marad inkább a hagyományos pedikűrnél?

Oszd meg másokkal is!
Mustra