A FitFlop az új Crocs

A Crocsnak vége, itt az új ronda, de kényelmes papucs, FitFlop néven, ja, és még fogyaszt is! A gyártók szerint ma már mindenki FitFlopot hord, és még kutatókat is rábeszéltek, bizonyítsák, cipőjük járás közben edzi az izmokat, fogyaszt és formába hoz. Sőt, még a hátfájást is csökkenti, jót tesz a gerincnek, és még jobban is néz ki, mint egy Birkenstock. A papucsokat legalábbis utcára szánták, ennek ellenére nem túl szépek, pedig elég nagy körülötte a hisztéria, Angliában persze azonnal eladták a kezdeti készleteket.

A fogyasztó cipő amúgy most nagy trend, a japánok is olyan cipőt fejlesztettek ki, amitől fogyni lehet, mégpedig egy beépített Pilates rendszer segítségével. Ez meglehetősen homályosan hangzik, de állítólag a cipő úgy van kiképezve, hogy viselésekor stimulálja, és közben építi az izmokat, ezáltal serkenti az anyagcserét is, ami ugye fogyáshoz vezet.

A cipők lényege, hogy a talpat elől, a lábujjaknál döntik meg, ezáltal mozgás közben olyan izmokat használunk, melyek az ígéretek szerint a combot és a hasat edzik. A Chung Shi edzőcipőket kifejezetten sportoláshoz ajánlják és két félét gyártanak belőle, az első 15,  a másik 20 fokos szögben dönti meg a talpat – utóbbit kifejezetten a jelentős súlycsökkenésre gyúróknak ajánlják.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek