Macskaportrés ruhák a Parlament árnyékában

A napokban részt vettünk egy igazi homesale partin, amit Brigitte Berdefy, német származású üzletasszony szervezett egy, a Parlamentre néző bérlakásban. Az immár hagyománnyá vált börzén ezúttal is Berdefy ismerősei állították ki termékeiket, amiket a meghívott vendégek a helyszínen is megvásárolhattak. Mivel majdnem mindenki ismerte egymást, a börzén családias hangulat volt, amire az apró konyhában tálalt teasütemények csak ráerősítettek.

Klikk!

A bejárati ajtóban rögtön írószerekkel teli stand fogadott bennünket, ahol a Papeteria tulajdonosa, Berdefy Tünde állította ki portékáit. Kérdésünkre elmondta, nem egy hagyományos írószerboltot akart nyitni, hanem egy olyan helyet, ahol mindenféle vicces és divatos kiegészítőt megtalálhatnak a vásárlók, pontosabban az ilyen holmikra fogékony fiatal lányok. Vásárlóinak 60%-a magyar, 40%-a pedig külföldi, mivel a közelben több nemzetközi iskola is található, ahol a német és francia szabványoknak megfelelő füzeteket és íróeszközöket kell használniuk a diákoknak. Miután megtekintettük Brigitte Nemes strasszokkal és gyöngyökkel díszített állatos képeit, és alaposan szemügyre vettünk pár igen tetszetős lengyel kerámiát, Mai Honkoop-Nguyen standjánál kötöttünk ki. Miközben a gyöngyház tálakkal szemeztünk, kiderült, hogy a vietnami születésű hölgy nemcsak dekorációs és használati tárgyakkal foglalkozik, hanem családtagjaival tipiket is gyárt gyermekek számára. A kis sátrak eladásából befolyt összegből pedig Vietnamban maradt rokonain segít.

Brigitte Berdefy az egyik WAMP-on összeismerkedett az Artista Studio tervezőivel, akiket meg is invitált erre a börzére. Stampf Katit arról faggattuk, hogy mi a táskáikon látható képek és ábrák eredete. A beszélgetés során megtudtuk, hogy a képek egy részét Andy Leikauf osztrák festő készítette, de az egyik oldaltáskán látható rajz például egy ukrán kislány műve, akivel a magyar dizájnerek egyszer egy magazinban szerepeltek. Azóta töretlen a barátság, míg a lány folyamatoson küldi rajzait, addig a tervezők írószerekkel látják el őt és testvérét. Az Artista tervezői egyébként a praktikum jegyében készítik el kiegészítőiket, a legtöbb táska ugyanis igazi 2 in 1 darab. A lapszerű oldaltáskák fedele például cserélhető, egy tépőzár segítségével  pedig hátizsákká alakíthatóak, formája is változtatható, akárcsak a Louis Vuitton cég Tahitienne névre hallgató modellje. Kicsit megnyugodtunk, amikor kiderült, hogy nem tévedtünk akkorát, amikor hirtelen felindulásból leneszeszereztük az övtáskákat. Stampf Kati elmondta, a vásárlók kérésére változatták meg a kiegészítő funkcióját.

Oszd meg másokkal is!
Mustra