Rettegett a vakutól a világ negyedik topmodellje

Gyerekkorában Adriana Lima annyira félt a vaku villanásától, hogy sírva fakadt, valahányszor fényképezni próbálták. A világ negyedik legkeresettebb, brazil származású modellje minden kétséget kizáróan túltette magát a vaku és a villámfóbiáján, napi rendszerességben többször lát fényképezőgépet, mint ahány bérletet a Deák téri ellenőrök. Az 1981-es születésű brazil topmodellt azért mutatjuk be, mert az éves szinten 35 millió dollárt kereső Gisele Bundchent, a 14 millió dollárral honorált Heidi Klum és a konyhapénzét tavaly 7 és félmillióval Kate Moss után évi 7 milliós gázsijával a leggazdagabbak közé tartozik.

Mint oly sok pályatársa, ő is több interjúban elmondta már, hogy sosem vágyott modellkarrierre, szerinte merő véletlennek köszönheti, hogy megtalálta a számításait a divatszakmában. Tizenhárom éves korában egy brazil bevásárlóközpontban megállította az akkor nyúlánk és vakufóbiás kamaszlányt a Ford modellügynökség munkatársa, aki fotózásra hívta. A modellügynök rábeszélésére Adriana Lima indult az Elite Modell Ügynökség tehetségkutatóján, amit rögtön meg is nyert. Az ügynökség szerződésével New Yorkba költözött.

Még 1997-ben szerepelt az olasz Vogue-ban, majd a Harper's Bazaar-ban, a brazil Marie Claire, majd a német és angol Vogue-ban is. A széles közönség akkor ismerte meg, amikor a 2000-es Victoria's Secret Cannes-i fehérnemű bemutatóján Heidi Klum és Laetitia Casta mellett kifutóra lépett. Mint elmondta, karrierje egyik csúcsának ezt a bemutatót tekinti, mert „egy Victoria's Secret-modellt mindenki megismer a világon". Ezt követően már ismert arckét pózolt valamint a Vassarette óriásplakátján a New York-i Times Square-en. Mint több modell, Adriana Lima is tett egy kitérőt a filmes világban, Mickey Rourke-al közösen forgatott egy BMW-s rövidfilmet, amellyel nem írta be magát a filmtörténetbe, de még inkább ismert lett.
Oszd meg másokkal is!
Mustra