Fruccola: ha friss salátát akar és nem bírja a tejet


A belvárosban dolgozni nem rossz üzlet. A közlekedés nehézségeit most hagyjuk, gondoljunk inkább arra, hogy az ember több tucatnyi remek ebédelési lehetőség között dúskálhat. Na mi nem, mert Újpest ettől fényévekre van, viszont egy esti séta alkalmával belebotlottunk a friss salátákat, leveseket és szendvicseket kínáló Fruccolába az V. kerületben, és még inkább irigyeltük a belvárosiakat.

Ez a csaknem egy éve nyílt kis kávézó nemcsak azzal nyert meg elsőre, hogy friss alapanyagokból magam állíthattam össze a kiadós salátát, hanem azzal is, hogy a Magyarországra olyannyira nem jellemző kedvesség és figyelmes kiszolgálás az ott tartózkodásunk alatt nem lankadt. Annak ellenére, hogy a barátnőm mintegy húsz kérdést feltett az étlapon található levesek és grillezett ételek összetevőiről, a kiszolgáló lány megőrizte a türelmét, mondván, fel vannak készülve a lisztérzékenyekre, és annak is szívesen utána kérdez, hogy a szűzérméhez járó mustáros mártás tartalmaz-e cukrot.

A helyet nem annyira könnyű megtalálni, ugyanis az Arany János utca 32.-ben, az Open Society archívumának épületén belül bújik meg. Kicsi a kávézó, viszont vidámak a színek, ami valamennyire ellensúlyozza a környező bankok és irodaépületek ridegségét. Délben állítólag nem ritka, hogy a rideg irodaépületek dolgozói sorokban kígyóznak a Fruccola előtt, ugyanis minden nap kapható menü. Ebben van egy krémleves és valamilyen második fogás, amely általában könnyű étel, „hogy utána az emberek azért még vissza tudjanak menni dolgozni”, mondta a pincérlány. És reggeli is van, a szokásos croissant vagy bagett – kávé összeállításban, de müzli és angol reggeli is kapható.
 

Az árak középszinten mozognak, a napi menü ára 890-1390 Ft között van. A salátaalap 350 Ft-ba kerül és egy nagy halom salátalevelet jelent, amelyre azt halmozunk 110, 220 vagy 330 Ft-ért, amit akarunk: én articsókát, szárított paradicsomot és garnélarákot választottam, és pont jól laktam. A nagy, incsiklandó bagettek 290-570 Ft-ba, a frissen facsart gyümölcslevek – amiért a honlapjuk tanúsága szerint a helyet megnyitották – 650 Ft-ba kerülnek. Joghurtitalt is készítenek helyben, ami kellemes volt, nem túl édes, hiszen az ízesítést mindenki a saját kedvére végezheti. Ami pedig abszolút dícséretes, hogy a kávét (a hosszú 260 Ft), ha akarom, kérhetem laktózmentes- vagy rizstejjel, vagy akár biotejjel is. A hely reggel 7-től este 7-ig van nyitva, de sajnos csak hétköznapokon. Tud még igazi, jó salátás helyről?

Oszd meg másokkal is!
Mustra