Csokifütyi, csokicipő, csokikutya tojás helyett Húsvétra

Új sorozatunkban a csokoládéról lesz szó, részletesen, Wagner Beától, budapesti csokirajongótól.

Húsvét, ajándék, csokoládé – teljesen logikus gondolatmenet. Ennek ellenére talán akadnak olyanok, akik nem érik be az obligát csokinyúl-csokitojás megoldással. Akit a jósora netán Londonba vetne az ünnep környékén, ráadásul egyedi ajándékot szeretne venni, annak itt egy remek beszerzőhely. A Theobroma Cacao’s őrült dolgai egytől egyig kiváló minőségű csokoládéból készülnek, de gyanítom, nem ettől olyan népszerűek. Ja, egy jó tanács: legyen kéznél kellő mennyiségű angol font, és/vagy egy alaposan feltöltött bankkártya.

Ha már a csokinyúlról lebeszéltem a kedves vásárlót, hadd ajánljam helyette a csokikutyát: szép is, finom is, potom 2500 forintért szinte ajándék, ét- és tejcsokiból egyaránt. Kutya mellett kapni még ugyanott csokicicát, csokidisznót, sőt, csokivizilovat is.

Luxusdolgokat kedvelő hölgyek számára lehet kiváló ajándék a csokicipellő. Mindenféle színben, kiváló csokiból. Egy darab 25 font (8350 Ft), egy pár 45. Megéri tehát párban venni. Van persze csokibarna is, de jön a tavasz, ez a virágos fehércsoki topán pont jó ajándék lehet.  A buja, édes, bűnös csokoládé persze gyakran csábítja pikáns gondolatokra az embert. Az üzletben lehet kapni aranyozott milói Vénuszt étcsokiból, sőt, tökéletese testű Adoniszt is, de ha már erotika, akkor ne aprózzuk el: ez a négy darab, 22 karátos arannyal díszített, pezsgőkrémmel töltött csokifütyi így egyben 25 font. Meggondolandó, pont annyi, mint egy darab fehér csokicipellő.



Akit az erotika helyett a keresztény ünnepen inkább kelet varázsa csábít, vegyen aranyozott csoki Buddhát! a 75%-os kitűnő venezuelai étcsokoládéból mintázott 14 centis szobor pezsgőtrüffel töltelékkel, 28 fontért elvihető.  Jó, persze, van csokitojás is, ha már annyira ragaszkodunk a hagyományokhoz. Szerintem ez a kézzel festett, fehér csokiból készült absztrakt mintás, csokoládéval töltött 18 centis tojáscsoda minden locsolkodó álma lehet. Nagyon vigyázzunk rá hazafelé, elvégre 50 fontba (16750 Ft) került!

Wagner Bea saját csokiblogja itt található.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek