Vénusz ma vörös médiasztár lenne

Eljutott hozzánk néhány werkfotó a Reneszánsz Év – 2008 kulturális évad készülő imázsfotóinak sorozatából. Az Operaházban fotózott sorozat kiinduló témája nem túl eredeti, a legnagyobb közhelynek számító reneszánsz ikon; Sandro Boticelli Vénusz születése című festménye lett. A kagylóból kikelő szerelemistennő témájától sok újdonságot nem reméltünk, rengeteg művész és reklámszakember fejezte már ki a gondolatait erről. Ha csak a legismertebbeket vesszük, Ursula Andress bikinis belépőjét az 1962-es Dr. No című Bond-filmben a reneszánsz festmény ihlette, de láthatunk kevésbé fantáziadús feldolgozásokat is, például A. Cabanel, W.A. Bouguereau, vagy A. Kazuya művei közt.

Vénusz születése most
Az imázsfotót készítő Artificial Group kreatív igazgatóját, Ávéd Istvánt erről kérdeztük, aki elmondta, csapatával azon gondolkoztak el, vajon hogyan születne újból Vénusz most. Eszerint a modell Papp Rita, mint Vénusz a szokott módon kel ki a kagylóból - legfeljebb az eredetihez képest nem teljesen meztelenül – de a környezete teljesen más. A kreatív csapat szerint most médiaesemény lenne az istennő születése, aki valószínűleg modell lenne, de a titulusánál fontosabb, hogy a nyilvánosságra hatást gyakorló médiaszemélyiség lenne. Ha elképzeljük az eseményt, ahogyan az újságírók tudósítanak Vénuszról, a sajtótájékoztatón minden bizonnyal az első, hozzá intézett kérdések közt hallanánk azt, hogy melyik férfimagazin kereste már meg.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.