Fizetne azért, hogy aludjon negyven percet?

Erre mondhatjuk csak igazán, hogy álom, luxuskivitelben: impozáns és felsőkategóriás alvásszalon nyílt New Yorkban. A neve Yelo, a website-ját pedig az nézheti meg, aki ide kattint. A szalon kétféle szolgáltatást nyújt: reflexológiát (azaz masszázst), valamint alvást (azaz alvást). További részletek és a mi véleményünk az enyhén átverésszagú "terápiáról" a hajtás után.

Első hallásra az előbbit egyszerűbb elképzelni, de az utóbbi sem kifejezetten komplikált. Az angol nyelvben már régóta létezik a "power nap" kifejezés a rövid, nap közbeni alvásokra, amikkel ugyan az ember nem alussza ki magát, de mindenképpen erőt merít a délután hátralevő részére. A Yelo szalon ehhez biztosítja a megfelelő környezetet - azaz egy zárt szobát egy extrakényelmes ággyal és garantált ébresztéssel legfeljebb 40 perc után. Ennél hosszabb alvás nap közben nem javasolt ugyanis, mert a mély alvás után gyakran úgy ébredünk, hogy még rosszabbul érezzük magunkat, mint előtte. 20 perc alvásért 12 dollárt, azaz valamivel több, mint 2000 forintot kell fizetni a Yelónál.

A masszázsokat már borsosabb áron kínálja a szalon, egy másfél órás kezelés 185 dollár (kb. 33.000 forint), és aki mindezt még egy gyors szunyával is kombinálja, annak garantált a felfrissülés. Ön mi lenne szívesebben: egy alvásszalon kliense vagy tulajdonosa?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek