Luxus hajkezelésteszt: Kérastase

A Kérastase-kezelés, amit a szakember rituálénak hív, hasonló egy kozmetikai kezeléshez: a pakolásoktól megszépül az ember, a masszázs közben pedig ellazul és igyekszik nem a hétvégi bevásárlásra vagy az elmaradt munkahelyi teendőkre koncentrálni. Kipróbáltuk.

A teljeskörű szolgáltatás hajdiagnosztikával kezdődik és egy röpke hát- és nyakmasszázzsal fejeződik be. Tíz éve lehet Magyarországon igénybe venni a Kérastase-kezelést, ma 44 szalonban. A kezelés néhány kérdéssel kezdődik: ahhoz, hogy a tanácsadó fodrász, Zsuzsanna tudja, hogy milyen termék illik legjobban a hajamhoz, tudnia kell például, hogy milyen gyakran mosok hajat vagy volt-e bármilyen problémám a fejbőrömmel. Ezután kis pálcikával azt is megnézi, hogy a fejbőrömön található-e pirosodás, valamint ujjbeggyel megmozgatja a fejbőrt: ha túl feszes, az stresszre vagy a méreganyagok felhalmozódására utalhat.

Miután Zsuzsanna kiválasztja a megfelelő hajfürdőt a Volumactive termékcsaládból (mert vékony szálú a hajam, ez pedig növeli a volumenét), megmos vele alaposan. Az első mosás tisztító célú, a másikkal viszont átmasszírozza a fejbőrt. Ezáltal serkenti a vérkeringést is, így a termék ápoló hatóanyagai könnyebben bejutnak a fejbőrbe is. Majd öblítés után pakolást kap a haj, amivel a fodrász szintén átmasszírozza a fejemet: először vérkeringés-serkentő, majd méregtelenítő masszázst kapok és attól függetlenül, hogy nem tudom, mennyit méregtelenedett a fejem, nyilván nagyon jól esett. Ezután egy relaxációs masszázs következik még mindig a fodrászszékben, amire azért nehéz koncentrálni, mert így 20 perc után már eléggé vágja a nyakamat a mosdótál.

A pakolás kiöblítése után egy lépés van csak hátra, már egy fodrászszékbe átülve. A teljeskörű kezelés szellemében Zsuzsa pár mozdulattal átmasszírozza a vállamat és a nyakamat, ami kapcsán csak azt kívánom, bárcsak tovább tartana. A szárítás utáni végeredmény pedig, hogy a hajam eláll a fejemtől, ami sokkal esztétikusabb, mint ha lelapul. A Kérastase nem olcsó mulatság, egy 250 ml-es sampon 6000 Ft körül kapható, a kezelés pedig fodrászattól függően 4-6000 forint. Próbálta már valaki a Kérathermie kezelést? Itt a termékekkel való ápolás mellett hőkúrát is kap a töredezett és roncsolódott haj, érdekelne, hogy milyen élmény.

Oszd meg másokkal is!
Mustra