Jófej eladók, kellemes fehérneműárak a Keletinél

Már nem tudjuk, melyik kedves olvasónk említette egyik kommentjében a Keletinél található Ikertex textilházat (Thököly út 6.), mindenesetre kb. egy évtized után újra betértünk és elégedetten távoztunk.  
 
Elképesztő hely: kicsi, de nagyon tartalmas. Az eladóknak pedig olyan kellemes a modora, továbbá annyira visszafogottan segítőkészek, mintha valami ráérős vidéki butikban dolgoznának. Pedig amikor ott voltam, igazán sokan voltak a szűkös üzletben (mondjuk a párbeszédek alapján többen közülük visszatérő törzsvásárlók), mégsem futószalagon nyomták le a kéréseket. Egészen biztos vagyok benne, hogy ha Lohn Londei boltfotós Budapesten is fotózgatna atmoszféramegőrző jelleggel, az Ikertex az elsők között lenne, aki bekerülne az albumba.
 
Nem önkiszolgáló a rendszer, kérni kell, szóval kikerülhetetlen a kommunikáció. Az üzlet szó szerint plafonig tömve van árukkal, ezért akkor lehetünk a legeredményesebbek, ha kis nézelődés után átgondoljuk, majd őszintén megfogalmazzuk az eladóknak kérésünket. Ha ez például csizmában hordható térdzokni 38-as méretben, akkor valahonnan villámgyorsan előkapnak egy nagy doboznyi mindenféle színű 38-as térdzoknit, elénk rakják és válogathatunk. Őrület. 
 
Átlag olyan harminc százalékkal olcsóbbak a cuccok, mint másutt, sok esetben kifutó modelleket árulnak, de el nem tudom képzelnek, hogy ez gondot okozhat annak, aki mondjuk színes harisnyát, vagy férfi atlétatrikót akar venni. A választék pedig tényleg pazar (szemléltetésként: lábszárvédő legalább nyolcféle színben kapható 690 forintért) és árulnak férfiruházatot is. Ja, és a végén e szavakkal búcsúztak el tőlem: „Tessék mindet egészséggel hordani!” Tényleg őrület.
 
Kis hibás női felsők: 990 forint
Varriálható ún. tolvajkesztyűk: 790
Triumph pamuttrikó: 1100
Öt pár J. Press zokni 1500
Csíkos Lagoon fehérnemű szett (francia bugyi + trikó - lásd kép): 1290
 
Ikertex textilház
Thököly út 6.
 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek