Az ősz legfontosabb sminktrendje: szemhéjtus


A szemhéjtus a hatvanas évek után újra divat, a tökéletesen drámai macskapillantás elkészítése viszont a legtöbb próbálkozó számára a lehetetlennel határos feladatnak tűnik. A vonal a kézzel egyenes arányban remegős, esetleg az egyik oldalon sikerül, a másikon viszont tuti, hogy sokkal kerekebb a teteje, vastagabb az alja vagy jobban kunkorodik a széle. Az Allure szépészeti magazin októberi számában Pat McGrath sminkmester néhány alapvető gondolattal járult a sikeres vonalvezetéshez. Szerinte mindegy, hogy ki milyen (ceruzás, ecsetes) szemhéjtust vesz, de tartsa be az alábbi szabályokat: legyen gyorsan száradó és életteli színű (leginkább fekete) termék. Szerintünk az ecsetes tus a vékony kontúrhoz alkalmasabb, mint a tusceruza, a  sminkmester szerint pedig érdemes a könnyebb használatú szemceruzával vékonyan előrajzolni.

A tus felvitelekor a könyököt le kell támasztani és akkor nem lesz remegős a vonal. Személyes tapasztalataink szerint a szemet egy kicsit oldalra kell húzni (mintha egy ázsiait utánoznánk), úgy biztosabb a vonalvezetés. Az idei ősz szeme tehát a drámai, és ahogy korábban írtuk, az idei ősz ajka a vörös. De vigyázat, leginkább külön-külön, ugyanis kevés olyan arc van, mint Gwen Stefanié, akin együtt is jól mutat. (képek: northfoto)
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.