Organikus neccszatyor: a vásárlás lelke

Ha a reggeli elindulás előtt tudom, hogy élelembeszerző tevékenységre is sor kerül a nap során, bedobok egy nájlonszatyrot a válltáskámba (ha épp nem egy nagyobb méretű futártáska van nálam). Csakhogy: annak ellenére, hogy így óvom a környezetet, egyáltalán nem melengeti a szívemet a tudat, hogy egy rideg műanyag táskával grasszálok. Sőt, igénytelennek tartom. Ahhoz még fiatal vagyok, hogy görgőkön futtatható gurulós táskát húzzak magam után a piacon, mint egy pulit, a papírtáskát – bármilyen nagy is legyen – nem lehet annyira teletömni, mert leszakad a füle, aztán szaladhatunk a paradicsom után. Megoldás lehet a vászontáska, viszont azt elég unalmasnak találom, bár feldobhatja az ember némi festegetéssel a krémszínű vagy fehér alapot. Hisszük vagy nem, a régimódi necctáskának is megszületett az organikus megfelelője.


Tíz dollárért már rendelhetünk az Ecobags-től klasszikus földszínekben és számomra kevésbé vonzó bugyirózsaszínben és hupikékben is, a cég állítja, hogy a pamut alapanyagot nem kezelték vegyszerekkel. Ami külön jó, hogy van egy magyar oldal is, ahol olcsóbban is vásárolhatunk natúr színű, ökopamut, necc bevásárlótáskát az organikus pólók és fairtrade termékek mellett. Így aztán kedvünkre cipekedhetünk anélkül, hogy a nájlonfül súlyos sérüléseket hagyna dolgos tenyerünkön, és műanyaghulladékot sem halmozunk feleslegesen. Van ennél jobb megoldás?

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.