Körömcipőben edzeni, az az isteni

Sokszor olvastunk már tippeket arról, hogy hogyan akadályozhatjuk meg akár munkahelyi görgőszékünkben ülve a testünk eltunyulását. Azonban korábban rémálmunkban sem fordult elő olyasmi, hogy szexi körömcipőben állva próbálnánk formában tartani magunkat, márpedig erre buzdít egy Nagy-Britanniában újonnan kreált torna. A kitalálók azt szeretnék elérni, hogy a nők mutogassák többet a lábukat, és járjanak többet magas sarkúban, hiszen a felmérések szerint a brit hölgyek 86 százaléka egész nyáron takargatja a lábát. A Sun honlapján látható tizenegy perces gyakorlatsor-videó kezdete kísértetiesen hasonlít a repülőgépen játszott, felfrissítő célzatú fitneszvideókhoz.

Az irodai gyakorlatsor természetesen az ülő helyzetben való bemelegítéssel kezdődik. Tehát üljünk a székünkben egyenes háttal, nyújtsuk ki mindkét lábunkat és körözzünk a lábfejünkkel. Majd a térdünket is melegítsük be a lábunk ki-be hajtogatásával. Ismételjük meg nyolcszor. Ezután dőljünk előre és álljunk fel, majd tegyünk úgy, mintha ismét visszaülnénk, de csak a szék legszélét érintsük meg a fenekünkkel és egyenesedjünk fel újra. Ismételjük négyszer. 

Lépjünk át magunk előtt a jobb lábunkkal, mintha mambót járnánk, és tegyünk három lépést (jobb-bal-jobb), majd toporogjunk párat, mintha csacsacsáznánk. Ismételjük ezt meg balra is. Ha ezzel megvagyunk, és még nem néznek hülyének a munkatársaink, járjuk körbe a székünket. Emeljük ki a mellünket és húzzuk be a hasunkat! Markoljuk meg a széket és hajlítsuk be hátrafelé az egyik lábunkat, majd engedjük le. Ez, bármilyen kényelmetlen is, erősíti a láb hátsó, karfiolosodásra hajlamos felét. Ne görbítsük a hátunkat, hanem szorítsuk össze a hasizmainkat, amelyek remélhetőleg megtartanak minket. Ismételjük nyolcszor, majd a másik oldalon is.

Emeljük ki hátra az egyik lábunkat és tartsuk meg. Szorítsuk össze a fenékizmokat! Figyeljünk az egyenes tartásra és engedjük le a vállunkat. A másik lábat is emelgessük hátra párszor.Ezután jön egy még kevésbé kedvelt gyakorlat, amikor is harántállásba helyezkedünk, a lábfejek előre néznek, leguggolunk és a fenekünket kitoljuk hátra. Dőljünk előre úgy 45 fokban arra koncentrálva, hogy előre ne bukjunk, és igyekezzünk a térdünket a földhöz közelíteni.A szék mögött állva írjunk le köröket körömcipős lábfejünkkel, és a körök méretét egyre növeljük. Figyeljük meg, hogy eközben a tartólábunk is be fog hajlani, hogy elbírja a súlyunkat. Minél jobban behajtjuk a térdünket, annál hatékonyabb a gyakorlat. Vigyázat, a térd, amire támaszkodunk, ne legyen előrébb a lábujjainknál!

Emeljük fel az egyik térdünket, nyújtsuk ki egy erőteljes mozdulattal, majd hajlítsuk be újra és eresszük le. Ismételjük ezt a combizom-erősítő gyakorlatot nyolcszor, majd cseréljünk lábat. Ne felejtsük el megnyújtani az izmainkat, ha már kitettük őket a körömcipőben való gyakorlatozás stresszének. Dőljünk el oldalra, hogy megnyújtsuk a feneket és a derekat, de a combjainkat és a vádlinkat se hanyagoljuk el. Micsoda öröm ez az új, irodai gyakorlat - magassarkúban, de leginkább anélkül.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek