Azonnali bőrkárosodások a naptól

Azt eddig is tudtuk, hogy a nap nagyon rosszat tesz a bőrnek, de hogy mennyire, az csak akkor derül ki, amikor valaki 35 évesen már tiszta ránc, vagy rosszabb esetben mindjárt bőrrákos lesz. Mivel nem vagyunk egészségügy-blog, ezért részletekbe nem is mennénk, azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit okoz a bőrnek az UV-sugárzás. Azon viszont magunk is meglepődtünk, hogy milyen jó módszerhez nyúlt Dr. Heike Mahler pszichológus professzor, a University of California, San Diego egyik tanára. A rákmegelőzéssel foglalkozó Mahler azt tapasztalta, hogy tinédzsereket sokkal jobban lehet elijeszteni a napozástól azzal, hogy a ráncosodásra hívják fel a figyelmüket, mint a rákra. „Azzal a tudattal, hogy rákosak lehetnek, nem tudnak mit kezdeni, hiszen ezeket a fiatalokat elsősorban az érdekli, hogy jól néznek-e ki, nem az, hogy mi lesz 20 év múlva a bőrükkel”. Ezért Mahler azzal sokkolja a fiatalokat, hogy UV-képeket készít arcukról, közvetlenül a napozás után. Ezeken a puszta szemmel még nem látható bőrkárosodások már jól láthatóan megjelennek. Akar valaki még napozni menni? Gondoljunk a sok pöttyre, ráncra, foltra!

(Forrás: MSNBC)
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.