Valami Amerika

Apropó, társadalmi tudatosság. Izzik a levegő (és a negatív sajtó) az egyik népszerű és trendi new yorki ázsiai étteremcsoport körül. Az egyébként remek grillnyársakat, csípős-savanyú leveseket, curryket és egyéb egzotikus kedvenceket kínáló Saigon Grill mostanában nem kifejezetten a gasztronómiai alkotásaival kerül a hírekbe. Múlt hét végén 100 diák 45 percre, kamerák jelenlétében, egész egyszerűen elfoglalta az éttermet, ezzel tiltakozva annak viselkedésével szemben. Annak a 33 alkalmazottnak a védelmében demonstráltak, akiket azért bocsátott el a tulajdonos, mert nem voltak hajlandóak aláírni a szerintük jogellenes munkaszerződést. Az alacsony bérért és rossz munkakörülmények között dolgozó futárok mellett különböző további más társadalmi csoportok is kiálltak. Az étterem a helyzetre való tekintettel szünetelteti a New Yorkban egyébként kulcsfontosságú házhozszállítást, ami nyilván jelentős bevételkiesést jelent számára.

Csak egész halkan jegyezzük meg: az emberek nem azért demonstráltak, mert nem jutnak hozzá a napi tavaszi tekercsükhöz, hanem az éttermi dolgozók védelmében! Hát igen, apró különbség…

(Forrás: New York Magazine)

Chili&Vanilia

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.