Milyen is talpig Tesco-ruházatban?

Nagy előítéletekkel érkeztünk a Cherokee (for Tesco) nevű divatmárka showroomjába, azt hittük, minden gagyi lesz, ezért mindent egyenként végig fogunk fikázni, végül nem bírtunk ellenállni, és beöltöztünk talpig teszkóruhába. Ráadásul egymás után többször is.

A Cherokee egy 1973 óta létező brit márka, mi azóta ismerhetjük, amióta megjelentek az első Tesco-áruházak szerte az országban. Nem tagadjuk, láttunk korábban is már Tesco-öltözéket és szakmai érdeklődéstől hajtva olykor még be is osontunk a ruhás standok közé, de a látottak alapján - különösen a cipőkre gondolunk – villámgyorsan kitoltuk bevásárlókocsinkat és az élelmiszerek felé menekültünk.

A showroomban viszont már az első pillanatban feltűnt, hogy vannak érdekes darabok. A képek kedvéért természetesen a kollekció legjavát válogattuk ki, ezért megnyugtatásul közöljük, hogy megmaradt a fantáziátlan, unalmas, kizárólag házimunkára vagy C-kategóriás diszkó látogatásra alkalmas basic vonal is, melynek leggyengébb része a férfi cipő.

1. kép:  Fake koktélparti

A fekete ruhás schneider például így, ahogy van elmehetne egy brit menyegzőre, leszámítva a vászontáskát, ami a legjobb volt az egész öltözetből.  A nagyvirágos miniruhába, stilizált cowboy szalmakalapba és magas sarkú csizmába öltözött feng zsuzsi pedig a Szex és New York epizódszereplője lehetne. És ez mind-mind Tesco.

(Piros-fehér mintás ruha: 3 200 Ft, Fekete ruha fehér szegéllyel: 4900 Ft, Kék-fehér pöttyös masnis táska: 1700 Ft, Kék szandál: 5000 Ft, Csizma: 20485 Ft)

2. kép: Súroljunk csempét Tescoban! 

A kép a legjellemzőbb Tesco-látogatót ábrázolja: a gondos háziasszonyt, akinek outftje négy kritériumnak kell, hogy megfeleljen: kényelem, tartósság, megbízhatóság és védelem a háztartási veszélyek ellen. Mondjuk védeni éppen egyik sem védett, de a ruhák anyaga kiválóan megfelelt erre a célra, és nagyon kényelmes volt mindkettő. Az aranyozott pólón pedig igencsak meglepődtünk: kellemes anyag, funky minta és jó szabás. Csak olyan dolgok, amiket soha nem azonosítottunk volna a Tescoval.

 (Arany papucs: 2800 Ft, Arany mintás póló: 4200 Ft, Short: 4900 Ft, Sapka: 1000 Ft)

3. kép: Talpig pirosban 

Ez a leasure kapucnis pulóver sztreccses, vagyis hűségesen követi a test vonalát, ami bizonyos kilószámig áldás, fölötte átok. A pulcsi a rövidnadrághoz hasonlóan tiszta pamut, a zokni az egyetlen kakukktojás, mert az saját, a papucsról pedig nem tudtuk eldönteni, hogy szép vagy ronda.

(Piros kapucnis pulóver: 4900 Ft, Kék short: 2200 Ft, Ezüst papucs: 3500 Ft)

4. kép: Lázadó tikárnő

A Tesco nem csak a háziasszonyokra, hanem a dolgozó nőre is gondolt. Jó sok szürkével és feketével. Képünkön azt a pillanatot kívántuk szemléltetni, amikor a középvezető titkárnője lázadásból piros magas sarkú cipőt húz. Akinek ez a lázadás már a bevállalhatatlan kategóriát súrolja, válassza ugyanezt a lakkcipőt feketében.

(Piros táska masnival: 1700 Ft, Szürke zakó: 10 500 Ft, Szürke szoknya: 4200 Ft, Fehér blúz: 2200 Ft, Piros, lakk magassarkú: 5000 Ft)

5. kép: A stírölő férfi és a bombanő

Ennél a jelenetnél éreztük leginkább, hogy tescós ruhaképünk alapjaiban remeg meg: megdöbbentő, de a háttérben lévő nőalak és az előtérben látható férfialak is kizárólag Cherokee-t visel. A Victoria Beckhamet idéző áthallást a brit cég nem is tagadhatná.

(Fehér ingruha: 4900 Ft, Ezüst cipő: 5000 Ft, Drapp retikül: 1700 Ft, Mintás kalap: 1700 Ft)

6. kép: A proli

Végezetül a lakótelepek intim mindennapjait próbáltuk megidézni, melynek elmaradhatatlan eleme a távirányító, az izompóló, a széles bizsu-aranylánc és az üveges sör, valamint az a pillanat, amikor az asszony valami vészsejtő tettre készül, egy egyébként nagyon is jó vászon, kantáros szoknyában és cuki telitalpú szandálban.

(Sapka: 1000 Ft Atléta: 1200 Ft, Kantáros szoknya (Zsófin): 4900 Ft, Arany, telitalpú szandál:  4000 Ft, Drapp-arany póló: 3200 Ft)

(Fotók: Egyed Péter)

Oszd meg másokkal is!
Mustra