Fogyjon egy hét alatt 4 kilót akupunktúrával!

Az akupunktúrás fogyás lényege, hogy a fülben elhelyezett tűknek köszönhetően tompul az éhségérzet, és az ember minden további nélkül kibírja az egyébként igencsak megerőltető napi 600 kalóriás diétát, ami ráadásul elég bonyolult is. 

Az akupunktúrás fogyásról először egy barátnőnktől hallottunk, aki nem tudta leadni az egyetemen felszedett párnákat és hurkákat, illetve nem volt kedve túl sokáig kínozni magát egy hónapokig elhúzódó fogyókúrával. Azért döntött az akupunktúrás diéta mellett, mert meglehetősen gyors és radikális és ennek köszönhetően nagyon látványos is. Mikor megtudtuk, hogy hetente 2,5 kilót fogyott vele, összesen pedig 9-et, mi is felbuzdultunk, és 8 nap alatt egyből ledobtunk 4,5 kilót. 

Heti három szurkálás elég is a fogyáshoz, ami persze nem egy leányálom, de azért közel sem fájdalmas. Az eljárás során a fülben lévő pontokon keresztül csillapítják az éhségérzetet, ami az idegekre is kedvezően hat, de van külön stimulálás a problémás pontokon is: így mindjárt első alkalommal kaphatunk tűt a hasunkba, a combunkba és a fenekünkbe. Maga a procedúra körülbelül 50 perc, utána a tűket kiszedik mindenhonnan.  

A diéta egyetlen igazi kellemetlensége maga az evés. A rendszer ugyanis amellett, hogy tiltja a szénhidrát, az alkohol, az olaj, a gyümölcs és a cukor fogyasztását, meglehetősen szigorú: semmi mást nem lehet enni, mint néhány alacsony zsírtartalmú fehérjét és sok zöldséget, 1:3-hoz arányban. Pár nap alatt azonban ez is megy automatikusan: az ember 10 dkg joghurt mellé minden további nélkül megeszik 30 dkg zöldséget, majd hagyja ki automatikusan a reggeli kávéból az 1 dl tejet, csak hogy ne kelljen kiváltani 30 dkg kígyóuborkával.

Hosszútávon ez nyilván borzasztó lehet -mi már nyolc nap után majd meghaltunk valamiért, aminek íze is van-, de önuralommal akár 30-40 kilót is lehet fogyni a módszerrel.

Előnyök: Nem drága. Egy szurkálás pár ezer forintból megvan, afelett csak az a költségünk, hogy kenyér és pogácsa helyett zöldséget kell ennünk. Ha betartjuk a szabályokat, és az éheztető kúra után pár hétig átálló - napi 1000 kalóriás diétát tartunk- nem is szedjük vissza a leadott kilókat.

Összességében a 8 napos kúra alatt 4,5 kilót, majd a rákövetkező két hétben még 2,5 kilót fogytunk, ami igencsak szép eredmény. Ráadásul annyira ráállt a szervezetünk a zöldségre, hogy legszívesebben egész nap csak azt ennénk.

Tipp: Ha tehetjük főzzünk magunknak, mert pár nap után nagyon unalmas egy kiló halványító zellert enni nyersen, kemény tojással és marhapárizsival. Ha lehet, akkor ne menjünk minden este étterembe se. Egy valódi kínszenvedés a panírból kikaparni a halat, a salátaöntet alól pedig a zöldséget.  

A kúra bármelyik okleveles természetgyógyásznál vagy akupunktúrás szakembernél elvégezhető. A kúra előtt alaposan kikérdezik az embert az egészségi állapota kapcsán! 

Oszd meg másokkal is!
Mustra