Utálsz hagymát kockázni? Ezt próbáld ki helyette!

Elméletben tudod, hogy mit kell tenned, mégsem sikerül szabályosan felvágnod a hagymád? Eleged van belőle, hogy közben kifolyik a szemed? Többé egyik sem fog problémát okozni.

A hagyma felaprítása nem tartozik a legkellemesebb konyhai feladatok közé, de szinte megkerülhetetlen teendőnek számít, hiszen rengeteg ételhez szükséges, még egy jobbfajta hétköznapi rántotta sem készíthető nélküle. Ha már a hagymavágás gondolatától is a rosszullét kerülget, jó hír lehet a számodra, hogy a One Good Thing által bemutatott praktikával az eddigieknél lényegesebben egyszerűbben és gyorsabban végezhetsz vele, anélkül hogy könnyeket kéne hullatnod.

Reszeld le!

Legközelebb, amikor kockáznod kell, felejtsd el a kést, és keríts egy négyoldalú konyhai reszelőt. Miután megszabadítottad a hagymát a héjától, illeszd ahhoz az oldalához, amin a legnagyobb lyukak vannak, majd egyszerűen reszeld el.

A módszernek több előnye is van a kockázáshoz képest. Az első és legfontosabb, hogy jóval gyorsabban elkészülhetsz, ezért rövidebb ideig leszel kitéve a hagyma könnyfakasztó hatásának. Ha ez nem lenne elég: a reszeléssel kisebb darabkákat kaphatsz, így a főzéssel is gyorsabban megleszel, és ha válogatósak a gyerekeid, kevesebb eséllyel fogják kiszúrni, hogy hagymát csempésztél az ételükbe.

Nem csak te utálod
Nem csak te utálodberekin / Getty Images Hungary

7 másik élelmiszer, amit lereszelhetsz

#1 Fokhagyma

Ha egy finomabb reszelővel lereszeled a fokhagymát, egy csomó időt takaríthatsz meg – főleg, ha egyébként lassan aprítasz a késsel. A módszer akkor is jelentős segítséget jelenthet, ha a fokhagyma olyan ételhez kell, mint például a guacamole, amelyben nem szeretnél nagyobb darabkákat viszontlátni.

#2 Krumpli

Igen, a krumplit is leszerelheted, mintha csak egy tömb sajt lenne, és már mehet is a krumplilepénybe vagy a rösztibe.

#3 Gyömbér és torma

A kemény, rostos gyökerekkel elég körülményes dolgozni. Kivéve, ha mostantól egy finom reszelőt használsz.

#4 Vaj

Egyes pékáruk, köztük a kekszek és pogácsák akkor a legjobbak, ha a vajdarabok egyenletesen vannak eloszlatva a tésztájukban. Ahelyett tehát, hogy a felvagdosásával szenvednél, inkább reszeld le.

#5 Pirított kenyér

Ha lereszeled, házi készítésű kenyérmorzsához juthatsz, amit felhasználhatsz akár a csirke panírjához, akár egy hagyományos fasírthoz.

#6 Zöldségek

Maréknyi reszelt zöldséggel felturbózhatod a főztöd tápértéket. A sárgarépa, a cukkini vagy akár a paprika remek kiegészítés lehet az enchilada, a fasírt vagy a levesek számára.

#7 Alma

A frissen reszelt alma süteményekhez és muffionokhoz használható fel, melyeknek nagy nedvességtartalmával és persze kitűnő ízével válik a javára.

Oszd meg másokkal is!
Mustra