Így használj sokkal kevesebb papírtörlőt a háztartásban

Tudjuk, hogy ez most még hihetetlennek tűnik, de a papírtörlőn túl is van élet!

Feltűnt már, hogy épphogy csak kirakod a konyhapultra a papírtörlőt, de máris mehetsz a boltba újat venni? Nem vagy vele egyedül! Az Apartment Therapy most Melissa Makertől, a Clean My Space szerzőjétől tudakolta meg, hogyan lehet kitörni az ördögi körből.

A papírtörlő a legrosszabb

– ismertette álláspontját a témában a takarítóguru.

Mint mondta, használata ugyan könnyűnek és kényelmesnek tűnhet, de igazából szörnyű választás: a nedvességtől darabjaira hullik, nem annyira hatékony, mint a mikroszálas törlőkendő, az ablaktisztításnál pedig szöszöket hagy maga után. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy egyszer használatos, vagyis a takarítás után automatikusan a szemétben landol.

Nem hiszem, hogy valami újrafelhasználható dolog helyett papírtörlőt kéne használni.

Mivel azonban ott csücsül a konyhapulton, arra várva, hogy perforált hengeréből leszakíts egy tökéletes méretű lapot, talán el sem jutsz odáig, hogy belegondolj, milyen sok fogy belőle.

A konyhapulton tartod? Ne csodálkozz, ha hamar elfogy!
A konyhapulton tartod? Ne csodálkozz, ha hamar elfogy!Shutterstock

Néha azért jól tud jönni

Félreértés ne essék, még Maker szerint is vannak olyan élethelyzetek, amikor indokolt lehet a papírtörlő alkalmazása: például, ha nem akarsz konyharuhával hozzányúlni a csirkéhez, a vécéhez, vagy bármihez, ami zsíros.

A szakember mindezek fényében arra sarkall, hogy csak akkor használd a papírtörlőt, amikor stratégiailag tényleg fontos, és ne ragaszkodj hozzá mindenáron, pusztán azért, mert kényelmes.

Ha nem látod, nem is használod

Ha szeretnéd kiterjeszteni papírtörlő-tudatosságod, hallgass Makerre, és ne hagyd, hogy szem előtt legyen. Már az is segíthet, ha elteszed a konyhapultról, inkább a szekrényben tárolod. Amennyiben zavar az így keletkező űr, rakj ki egy kosárkát a helyére, majd töltsd meg mikroszálas törlőkendőkkel. Azzal, hogy beiktatsz egy kis akadályt (a szekrényajtó formájában),

legközelebb talán hajlandó leszel valami más után nyúlni, amikor maszatos lesz a tükröd.

Ha mindenképpen szükséged van papírtörlőre, alábbi cikkünkből megtudhatod, milyet érdemes venni. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra