Ételek, amiktől nem kell félni, ha a netről rendeled

Szeretnéd szaftosan, ropogósan, frissen, és természetesen mutatósan kézhez kapni az ebédedet? Akkor eláruljuk, hogy mit kell rendelned.

Te is jártál már pórul a munkahelyedre vagy otthonra rendelt étellel? Előfordul, hogy mire megérkezik hozzád, az étel már nem olyan mutatós vagy friss, mint fénykorában, ráadásul felmelegítés után a legtöbb fogás már nem az igazi. Az Insidertől megtudtuk, hogy mik azok az ételek, amiket nyugodtan rendelhetsz, egy rövidebb utazás nem árt nekik.

Grillezett húsok és zöldségek

Az első számú szabály, hogy bármit rendelhetsz, ami grillen sült. Ha már volt részed grillpartiban, netán te magad rendezted, tudod, hogy ezek az ételek sokáig képesek megtartani az ízüket és az állagukat. Rendelésnél nem árt fontolóra venned, hogy az ebéded könnyen kihűlhet, amíg megérkezik hozzád, és sajnos nem minden fogás marad vonzó egy kör után a mikróban. Azonban a grillételeket nyugodtan melegítheted.

Mielőtt ebédet rendelnél, gondold végig, hogy milyen ételek bírják ki majd az utat
Mielőtt ebédet rendelnél, gondold végig, hogy milyen ételek bírják ki majd az utatShutterstock

Rántott csirke

A rántott étel utaztathatósága vitatott, hiszen sokan attól félnek, hogy mire eléjük kerül, már veszít a ropogósságából. A rántott csirkére azonban nem vonatkozik ez a szabály - legalábbis nem mindig. Ha az étterem odafigyel arra, hogyan csomagolja be az ételeit, megőrizhetik a ropogós kérget és a szaftos belsőt.

Szendvicsek

Ennél egy sonkával és savanyúsággal nagylelkűen megrakott szendvicset? Ne félj, nem kell attól tartanod, hogy mire a kezedbe kerül, elázik, ugyanis a legtöbb szendvicsbár olyan kenyérből készíti a szendvicseit, ami felszívja a zöldségek és húsok levét.

Fontos a csomagolás is - nemcsak az étel, hanem a környezetvédelem szempontjából is.
Fontos a csomagolás is - nemcsak az étel, hanem a környezetvédelem szempontjából is.Shutterstock

Tésztaételek

A tésztaételek - legyen szó az ázsiai vagy olasz vonalról - a legnépszerűbbek között vannak rendelés tekintetében. Azonban a szállításuk sajnos nem mindenhol történik zökkenőmentesen. Darren Sayphrara, a Los Angeles-i Silver Lake séfje és tulajdonosa szerint sajnos még mindig sok helyen csomagolják polisztiroldobozba, ami sajnos nem a legfenntarthatóbb megoldás. A tésztáknál - ahogyan a rántott csirkénél is - az étel frissessége nagyban függ a csomagolás módjától. Ha a phónál vagy a padthainál elkülönítik a levest a tésztától és a szószoktól, biztosan frissen öntheted őket egy tálba.

Barbecue

A barbecue ételek - elkészítésüktől függetlenül - könnyedén átvészelik a szállítási időt, és eredeti állagukban érkeznek meg hozzád. És mivel nem kell ropogósnak lenniük, úgy is finomak, ha egy kicsit már kihűltek.

Rendelés helyett inkább otthonról vinnél ebédet a munkába? Íme, néhány ötlet egészséges fogásokhoz

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek