Miből nem éri meg a legolcsóbbat venni? Mutatjuk!

Fülpálcikából tényleg fölösleges a pár forinttal olcsóbb változatot választani: a vattadarabkákat a legkisebb szellő is lefújja róluk és KELLEMETLEN A FOGÁSUK!

Ez a tanulságos kis összeállítás bárkinek útmutatásul szolgálhat, akire rászakadt már pár kiló, hetek óta rothadó szemét, amikor megpróbálta a kukába lendíteni a legolcsóbb, tejes-füstölt halas trutymóval illatosított szemeteszacskót.

Sisak, tápegység

A Lifehacker szerint a fenti esetnél komolyabb problémákat is eredményezhet a garasoskodás. A különböző védőfelszerelések beszerzésekor például jobb visszaszorítani a pányvákat feszegető, előtörni készülő sóherséget. A rovarokkal való ütközések hatására is tyúktojásként széthulló sisakok helyett például érdemes a drágább darabokat választani.

Emellett akkor is érdemes biztosra menni és a legmegbízhatóbbnak tűnő tartozékot választani, ha egy elektronikai alkatrészről (pl. tápegység) van szó, különösen akkor, ha a meghibásodó eszközök egy autó motorját vagy egy saját építésű számítógép egyéb komponenseit is tönkretehetik.

Kellemes fogású fülpiszkálót vegyek, vagy jó lesz a legolcsóbb is?
Kellemes fogású fülpiszkálót vegyek, vagy jó lesz a legolcsóbb is?Shutterstock

Ha csak pár forint a különbség

Egy rekesz fülpálcika egy évig is simán kitart, és a robusztusabb verziók esetében nagyságrendileg kisebb az esélye, hogy a füledben marad a vatta, ebben az esetben is érdemes lehet tehát kiperkálni azt a 10 fillér/pálcikás felárat. De a legjobban akkor jársz, ha nem is költesz fültisztítóra, vagy ha veszel is, valami másra használod, mert a füledbe sem vattapálcát, sem mást nem kéne dugdosnod

Ha a saját bőrödet viszed a vásárra

Bizonyos szolgáltatások esetében sem árt körültekintő módon eljárni, egy szétfolyó tetoválás alaposan megbüntetheti ugyanis a szűkmarkú kuncsaftokat. A gyanúsan olcsó ügyvédekkel is hasonló a helyzet: jobb az elején biztosra menni, és nem egy dilettáns által nagyságrendileg kaotikusabbá tett ügy megmentésére felkérni a drágább és tapasztaltabb ügyvédet.

Az olcsó és tapasztalatlan tetoválóművészek és ügyvédek mellett az ingatlanszakértők szolgáltatásait is érdemes megfizetni, a felfedezetlen hibák javítása jóval többe kerül ugyanis, mint egy tapasztalt ellenőr díja.

Átlátszó vagy fehér?

A falfestékkel szintén pórul lehet járni, a fehér ugyanis bizonyos esetekben inkább szürkés vagy áttetsző lesz, ha a legolcsóbb festéket választod.

Ha pedig nyaralni/kirándulni indulsz, érdemes a végére hagyni a táskák beszerzését: jobb a szükséges cuccok mennyiségéhez viszonyítani a táskaméreteket, nem pedig fordítva.

Oszd meg másokkal is!
Mustra