Egy sima hagymával is lepucolhatod a grillrácsot

Van, aki a tisztítószerek helyett az ecet és a hagyma kombinációját javasolja.

A mocskos grillrácsról később lekaparandó dzsuva gondolata sokszor már sütögetés közben elrontja az ember kedvét: a rácsvakarás igazi bányamunka, ráadásul még orrfacsaró vegyszereket is be kell vetni a munkálatok során. A Health szerint azonban egy első hallásra kicsit bizarrnak tűnő módszerrel akár meg is szabadulhatunk a hagyományos tisztítószerektől.

shutterstock 188566700
Fotó: Shutterstock

Használj hagymát!

Szerintük egy mezei vöröshagymával is helyettesíthetők a vegyszerek. Ehhez nem kell mást tenni, mint félbevágni egy hagymát, rászúrni egy villára és nekiállni a súrolásnak. Előtte érdemes felhevíteni a rácsot és így leégetni az ételmaradékokat. Még hatékonyabb az eljárás, ha a hagymázás előtt egy kevés citromlével vagy ecettel is lefújja valaki a rácsokat, a savas lötty még könnyebbé teszi ugyanis a takarítást. Utána pedig elég a parázsra dobni az elhasznált hagymadarabokat, amelyek így még egy kis ízt is adhatnak a következő turnusnak.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.