McNuggets házilag? Így készítsd el!

Otthon sem tudsz szabadulni a McNuggets bűvöletéből? Ha lehunyod a szemed, szószba tunkolt ropogós csirkefalatkákról fantáziálsz? Itt a recept, amire mindig is vágytál!

A recept egy ausztrál tanítónő, bizonyos Bernadette érdemeit dicséri, aki a Homemade McDonald's nevű Facebook-csoportban tette közkinccsé felfedezését. A mekis ételek háziasításának ezzel már komoly szakirodalma van az interneten. A gyorsétteremlánc másik híres találmánya a Big Mac-szósz titkáról itt írtunk.

Honnan jött ez az egész?

Bernadette motivációiról annyit lehet tudni, hogy egyszer eljött nála az a pont, amikor már nem tudta tétlenül nézni a csoporttagok suta próbálkozásait, ezért elhatározta, hogy kihívás elé állítja magát. Nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy saját konyhájában készítsen el egy – az eredetihez megtévesztésig hasonlító – hatos pakk nuggets-et a hozzá dukáló édes-savanyú szósszal együtt. Nem is tétlenkedett tovább, bevonult a konyhába és munkához látott.

Mi kell hozzá?

A tanárnő, aki 10-ből 9 pontra értékelte saját főztjét, hármas panírral vitte sikerre elképzelését. A gondosan kiválasztott összetevőket – a feldarabolt csirkemellet, a lisztet, a vegetát, a fokhagymaport, a hagymaport, a sót, borsot és egy tojást – egy lezárható műanyag zacskóban rázta össze, a második és harmadik réteg felvitele között pedig bedobta őket a fagyasztóba, hogy extra ropogósra süljenek.

A végeredmény
A végeredményinstagram

Mint mondta, a szósz kapcsán hezitált egy kicsit, de aztán csak rászánta magát a dologra. Bernadette ezt kajszibarack lekvárból, fokhagymaporból, hagymaporból, szójaszószból, mustárból, fehérborcetből, glükózszirupból és kukoricakeményítőből dobta össze. Az alapanyagokat összekeverte egy tálban, majd lassú tűzön készre főzte a szószt.

Nem hiszem, hogy lehetséges lenne otthon tökéletesen leutánozni, de elég közel jártam hozzá.

A tanárnő azt is elárulta, hogy miben látta a pontlevonással járó hiányosságokat. A csirkefalatkáknál abban, hogy túlzottan is erőteljes lett az íze, a szósznál meg abban, hogy enyhe lefolyású szájszárazságot okozott nála és partnerénél (aki ettől eltekintve tökéletesen elégedett volt).

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek