Íme, a tökéletes spárga kétezer éves titka!

Csak egy kétezer éves könyvre és egy huszadik századi fordításra volt szükség a recept tökéletesítéséhez.

A folyamatos csalódások ellenére is kitartóan blansírozó, grillező és sütögető spárgaszkeptikus által tökélyre fejlesztett recept egy első századból származó, itt-ott kissé homályos szakácskönyvből származik és csak egy befőttes üvegre van hozzá szükség. A növény zsenge szárát alkotó rostok így nem maradnak nyersek, és a szárak másik fele sem fog szanaszét főni.

shutterstock 445806808

Lógjon ki a teteje

A Takeout szerint annyi az ember dolga, hogy egy befőttesüvegbe helyezze a spárgákat úgy, hogy azok teteje szabadon maradjon, majd az egész hóbelevancot beletegye egy forró vízzel teli edénybe.

Az első századból származó recept fordításával kapcsolatban felmerülő nehézségeket is részletező Ari LeVaux szerint így a szárak végei elég puhák lesznek, a sérülékenyebb felük viszont csak a gőzzel találkozik majd, s így nem fő szét a vízben.

A Takeout szerint nagyjából 25 percig kell a spárgákat puhítani, és ha valaki akarja, a befőttes üveget fel lehet tölteni a következő keverékkel: egy kevés tejszín, vaj, fokhagyma, só, citrom és szerecsendió.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek