Nehogy kiöntsd a maradék kávét!

Csinálj belőle nyalókát, mint egy rendes ember! Vagy jeges-kávés kockát. A lényeg, hogy ne pazarold el.

A tejfelesszájú, rutintalan kávésok által hátrahagyott kávémaradékot sem kell kiönteni a Skillet szerint, számos megoldás rendelkezésére áll ugyanis azoknak, akiknek szerepel a szótárában a 'maradékkávé' kifejezés.

shutterstock 623533091

Kávészirup

Adj két csészényi cukrot 1 adag kávéhoz, és melegítsd fel az így kapott... löttyöt. Az állott kávé ízét (bőven) elnyomó cukor segítségével létrehozott szirupot aztán koktélokhoz, jégkrémhez vagy csokis tejhez is hozzáadhatjuk. Mert a jégkrémnél csak egy dolog finomabb: a kávés jégkrém!

Kávékocka

Korcsolyázni is jó lehet rajta, de ha csak egy csészével rendelkezünk, víz helyett kávéból is csinálhatunk jégkockát kávékockát. Helyezd őket… bármibe, ami folyékony! Vagy készíts így jegeskávét, biztosan jobb megoldás, mintha vízzel hígítanád fel.

Nyalóka

Egy kevés sűrített tejhez hozzáadva nyalókát is készíthetünk a maradékkávéból. Ha nincs otthon nyalókaformád (ami ugye megesik), jégkockatartóban is kivitelezhető a dolog.

Ha pedig ügyes voltál és nem pazaroltad el (teljesen) a maradékkávét, meghallgathatsz egy dalt, aminek szerepel a címében a kávé szó:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek